Lu Haotian Snooker 2012 - Imago
 
Artikel
kommentarer
Snooker

Skrällstart på Shanghai Masters - 14-årige Lu slog Fu

Skrällstart på Shanghai Masters - 14-årige Lu slog Fu

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/09/2012 kl 12:09
Det är rena rama vilda västern när snookern drar österut. 14-åringen Lu Haotian slog under måndagen ut toppspelaren Marco Fu och nu har även världsettan förlorat.
 

Starten i Shanghai Masters har bjudit på några verkligt oväntade segrar. I går slog 14-åriga wild card-spelaren Lu Haotian ut världsspelaren Marco Fu, som var i final i Masters förra året och nådde kvartsfinal i UK Championship. Underbarnet Lu, som tidigare i år blev den yngste U21-världsmästaren genom tiderna, låg under med 3-0 i frames och såg ut att gå mot en programenlig förlust när han vände matchen fullständigt och vann med 5-4.

För en liten stund sedan kom nästa stora skräll när 25-rankade Jamie Cope enkelt besegrade världsettan, tillika titelförsvararen, Mark Selby med klara 5-1. Matchen stod och vägde i slutet av fjärde framet där Selby hade chansen att gå ikapp till 2-2 efter att Cope missat på rosa i ett avgörande läge men efter missar av bägge spelarna sänkte Cope både rosa och svart och tog ett fast grepp om matchen.

Just nu möts Stephen Maguire och Peter Ebdon i en hård match som står 4-3. I eftermiddagspasset på Eurosports kanaler möts Shaun Murphy och Dominic Dale samt Ding Junhui och Mark King.


Martin Alarik - eurosport.se

 

kommentarer