ronnie o'sullivan not in china - Imago
 
Snooker

O'Sullivan har bytt sin kö mot högaffel: "Vill inte stressa längre"

O'Sullivan har bytt sin kö mot högaffel: "Vill inte stressa längre"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 12:37
Ronnie O'Sullivan skrinlade nyligen sina comeback-planer och nu talar snookerstjärnan ut. Tills vidare fokuserar "The Rocket" på sina barn och sin psykiska hälsa. Han springer i skogen och jobbar tre dagar i veckan gratis på en bondgård. "Det finns personliga saker jag måste lösa innan jag ens kan fundera på en comeback", säger O'Sullivan.
 

Fyrfaldige världsmästaren Ronnie O'Sullivan kämpar med sin psykiska hälsa och försöker för närvarande finna livsglädjen på en bondgård.

- Bondgården har får, svin, kor, getter, höns, hästar - jag har de gröna gummistövlarna på, berättar O'Sullivan i The Sun.

- Jag städar i stallet och svinstian, plockar ner staket, slänger skräp och mockar. Det handlar mestadels om fysiskt arbete, jag har även försett djuren med stora höbalar. Jag blev så uttråkad att jag var tvungen att hitta på någonting. Jag behövde en anledning att kliva upp på morgonen.

Tre dagar i veckan arbetar O’Sullivan gratis på gården i Epping Forest.

- Jag vill inte stressa längre, och det var därför jag slutade med snooker. Jag beslutade mig för att göra något utan betalning. Jag är där runt 8 på morgonen, tar först min löprunda på 3-4-miles i skogen, sedan arbetar jag i cirka 6 timmar.

- Det är raka motsatsen till snooker-livet och jag trivs verkligen.

Det var i november som O'Sullivan, efter år av personliga problem, släppte bomben att han skulle lägga kön på hyllan. Han har nu dalat till 20:e plats på världsrankingen och somliga fruktar att han aldrig kommer tillbaka. Snooker-bossen Barry Hearn har dock sagt att O'Sullivan är mer än välkommen att försöka försvara sin titel på "The Crucible" i april.

- Det finns personliga saker jag måste lösa innan jag ens kan fundera på en comeback. Jag har hur som helst till februari på mig att fundera över the Crucible, säger O'Sullivan, som samtidigt avslöjar att han visst håller igång med lite snooker.

- Jag spelar fortfarande var och varannan vecka hemma hos min mamma. Men det har inget med Barry Hearn att göra.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×