Maria Wetterstrand - Scanpix
 
Snooker

Maria Wetterstrand gör debut som snookerkommentator

Maria Wetterstrand gör debut som snookerkommentator

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 11:49
Maria Wetterstrand har alltid gillat biljard och bland snookerspelare är världsmästaren Ronnie O'Sullivan en stor favorit.
 

Helgen 8-9 december får Eurosports snookerkommentator Kim Hartman sällskap av Maria Wetterstrand under sändningarna från UK Championship i York, England. Maria Wetterstrand är ett stort fan av sporten, och var bland annat på plats i Sheffield när snooker-VM avgjordes i våras.

Under sändningarna från York kommer det tidigare språkröret för Miljöpartiet att ta plats i kommentatorsbåset under semifinalspelet och finalspelet.

-Jag har alltid gillat biljardspel, min morfar hade ett litet biljardbord som jag tyckte det var jätteroligt att spela på. Men jag är inte så duktig. Jag började följa snooker på Eurosport. Mitt första barn hade lite svårt att sova de första åren, och läggningstiderna kunde bli långa. Då var det perfekt att ha på Eurosports snookersändningar samtidigt, säger Maria Wetterstrand, som har en klar uppfattning om vad som gör en bra snookerkommentator:

-Man måste kunna prata mycket runt omkring själva spelet, eftersom det kan gå långa perioder när det inte händer så mycket. Lite som Göran Zachrisson när han kommenterar golf. Sedan är det viktigt att kunna förklara och vara en bra pedagog. Det gör Kim Hartman väldigt bra, det tillkommer alltid nya tittare och då är det bra att med jämna mellanrum gå in och förklara vad som händer.

Bland snookerspelarna har Wetterstrand en favorit i den regerande världsmästaren Ronnie O’Sullivan:

-Jag är väldigt förtjust i Ronnie, och tittade mycket när han var som bäst. Det var därför såklart extra roligt att jag fick se hans kvartsfinal mot Neil Robertson under VM i Sheffield, säger Maria Wetterstrand.

Redan i helgen kan Maria Wetterstrand och alla andra snookerfans se fram emot Ronnie O’Sullivans comeback i större sammanhang då han spelar i sin första stora turnering sedan VM-segern i våras. International Championship avgörs i Kina 28 oktober till 4 november och har en sammanlagd prissumma på hela £600 000, varav £125 000 till segraren. Turneringen, som avgörs för första gången, direktsänds på Eurosport, Eurosport 2 och Eurosport Player.

Martin Alarik - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×