mark selby i love gdynia - Eurosport
 
Snooker

Världseliten på plats i Gdynia - prestigemöte redan i omgång 2

Världseliten på plats i Gdynia - prestigemöte redan i omgång 2

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 11:29
En första mästare ska krönas i Gdynia Open.
 

Gdynia Open avgörs i Hala Sportowo-Widowiskowa, Gdynia, Polen, 5-7 oktober och direktsänds på Eurosport, Eurosport 2 och Eurosport Player. Det är den andra deltävlingen i Euroepan Tour som tillsammans med UK Players Tour Championship och Asian Players Tour Championship efter sammanlagt 13 deltävlingar leder fram till Players Tour Championship Finals. Det här är första gången Gdynia Open avgörs och stora delar av världseliten är på plats i Polen.

En titt på turneringsträdet visar att det kan bli ett riktigt tufft prestigemöte redan i andra omgången när fyrfaldige världsmästaren John Higgins och världsettan Mark Selby kan komma att drabba samman. Förutsatt förstås att Higgins som nyligen vann Shanghai Masters, hans första turneringsseger sedan VM 2011, klarar av att bemästra Ding Junhui i första matchen och att Selby vinner mot Fergal O'Brien.

Alla matcher spelas i bäst av sju frames men det gäller ändå att vara uthållig då schemat är tätt och söndagen rymmer tre av fyra kvartsfinaler, semifinalerna och finalen. Den totala prissumman i Gdynia Open är på £70 000 varav vinnaren får 12 000. Dessutom tar han med sig 2 000 rankingpoäng hem från turneringen.

I årets första europeiska deltävling i Players Tour Championship, Paul Hunter Classic, vann Mark Selby finalen mot Joe Swail med 4-1. Även förra året spelades en Players Tour Championship-turningen i Polen fast då i Warzawa. Den gången vann Neil Robertson finalen mot Ricky Walden med 4-1.

Startfältet i Gdynia Open

Stephen Maguire - Michael Wasley
Joe Perry - Mark Davis
Andy Hicks - Liang Wenbo
Dave Harold - Jimmy White

Anthony McGill - Tian Pengfei
Stuart Bingham - Cao Yupeng
Ben Woollaston - Martin Gould
Neil Robertson - Jamie Jones

Andrew Higginson - Stephen Lee
Michael Holt - Michael White
Ding Junhui - John Higgins
Fergal O'Brien - Mark Selby

Rory McLeod - Ken Doherty
Mark Joyce - Jamie Burnett
Kurt Maflin - Kyren Wilson
Tom Ford - Graeme Dott

Martin Alarik - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×