Anna-Karin Strömstedt - Eurosport
 
Skidskytte > Östersund

Svenskorna långt efter täten: "Nattsvart i åkningen"

TV: Svenskorna långt efter täten: "Nattsvart i åkningen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 20:58
De svenska damerna hade skördade inga större framgångar i VC-premiären i Östersund. Tore Berger vann tävlingen, före Darja Domratjeva.
 

Världscuppremiären i skidskytte blev inte vad förbundskaptenen Staffan Eklund hade hoppats på. I onsdagens herrlopp sköt svenskarna bort sig på slutet. Skyttet fungerade bättre för de svenska damerna under torsdagen, men åkningen svajade rejält på sina håll.

- Jag har jobbat hur mycket som helst med skyttet inför den här tävlingen, men åkningen var hemsk i dag, säger Anna-Karin Strömstedt till SVT.

- Visst, jag gör fyra bra skjutningar men det var verkligen nattsvart i åkningen. Den var hemsk, jag orkade ingenting, säger hon efter loppet.

Vann loppet gjorde norska Tora Berger och hon gjorde det i överlägsen stil. Med en nolla i protokollet och bra fart i spåret kunde hon slå fjolårets världscupstvåa Darja Domratjeva med dryga minuten.

- Tora hade ett fantastiskt skytte i dag och därför vinner hon, säger vitryskan.

Berger såg ut som säkerheten själv, men berättar att hon ändå var nervös.

- Det är alltid lite spänt inför det första loppet, man vill få besked på att det man gjort under sommaren och hösten har gett resultat.

- Nu blir det blir skönt att starta med en gul tröja på lördag, säger hon.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×