Bergman - Eurosport
 
Skidskytte > Östersund

Sköt bort sig trots succéstart: "Klart man är besviken"

Sköt bort sig trots succéstart: "Klart man är besviken"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/11/2012 kl 19:15
Det blev ingen framskjuten placering för de svenska herrarna i VC-premiären i Östersund. Carl Johan Bergman blev bäste svensk med sin artonde plats.
 

Det var dubbelt svenskt i topp efter halva distansen i onsdagens VC-premiär i Östersund. Carl Johan Bergman och Björn Ferry rivstartade loppet, sköt fullt och åkte snabbt. Men det blev till slut inte ens en svensk topp tio-placering. 34-åringarna bommade hej vilt i de två avslutande skjutningarna och rasade rejält. Bergman blev bäste svensk med sin artonde plats efter att ha missat de två allra sista skotten.

- Klart att man är besviken, sista två var inte bra. Jag kände att det var en bra serie och blev förvånad när jag sköt de två sista för jag trodde att det var träff, säger Bergman till SVT.

– Två bom är för mycket. Resten var bra, men det är svårt att glädja sig åt det.

Vann gjorde istället fjolårets världscupvinnare Martin Fourcade. Fransmannen missade bara ett skott och hade en stabil dag i spåret. Och det såg länge ut som att hans antagonist Emil Hegle Svendsen skulle hamna jämte honom på prispallen, men två skrällar - tyske Erik Lesser och österrikaren Dominik Landertinger - petade ner Svendsen från pallen.

- Jag är lite sur och besviken, säger norrmannen efter loppet.

Glädjande för svensk del var annars 24-årige Tobias Arwidson som gjorde sitt bästa VC-resultat någonsin. Han sköt bäst av alla svenskar med endast en bom och gick i mål på en, med hans mått mätt, imponerande 43:e-plats.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×