Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Skidskytte

Ferry jagar VM-formen

Med en knapp månad kvar till VM söker skidskyttarna VM-form. Björn Ferry vill ha en pallplats i världscupen som VM-uppladdning. I kväll kör han, Carl-Johan Bergman, Christoffer Eriksson och Fredrik Lindström stafett i Ruhpolding.

 
18.05: Ferry & Co jagar VM-formen i Ruhpolding - SkidskytteScanpix
 

- Det vore skönt att vara på pallen innan VM, säger Björn Ferry, som liksom övriga svenskar haft det tungt hittills.

Tillbaka i Ruhpolding. Det var i den tyska skidskyttemetropolen som det svenska landslaget gjorde tidernas bästa VM med fem medaljer i mars.

Då stekheta - nu iskalla.

Inför den femte världscuptävlingen är Sverige fortfarande utan pallplacering. Björn Ferry tar dock lätt på den sämsta blågula säsongsstarten på åtta år.

- För oss (herrarna) är det ganska normalt. Vi brukar vara på pallen två till fyra gånger per säsong. Det kan lika väl komma efter jul som före, säger Ferry, vars bästa resultat är femteplatsen i masstarten i Pokljuka i december.

- Det var ett topplopp rent åkmässigt. Jag åkte ifatt (Emil Hegle) Svendsen och slog honom på slutrundan. Då vet jag att när det väl stämmer så är jag bra - det ger självförtroende.

I kväll kör Björn Ferry stafetten i Ruhpolding, sedan väntar sprint och masstart i helgen.

- Jag hade inte velat att det var VM den här veckan, jag känner mig inte riktigt förberedd. Men jag hoppas att jag ska kunna få några bra resultat. Det vore skönt att vara på pallen innan VM. Det skulle vara bra för självförtroendet.

Världscuptävlingen i Anterselva nästa vecka är sista testet inför VM i Nove Mesto, som startar den 7 februari.

I stafetten går Carl Johan Bergman, som brukar köra sistasträckan, ut först. Ferry kör andrasträckan, Christoffer Eriksson tredje och Fredrik Lindström åker sistasträckan.

TT

Tävlingen visas LIVE, med start 18.05, på Eurosport.

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil