Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Simning

OS-legendar led av depression - söp bort självmordstankarna

Femfaldige olympiske mästaren Ian Thorpe avslöjar i en nyskriven bok att han lidit av en "förlamande depression" och övervägt självmord under simkarriären. "Jag använde alkohol för att få bort de hemska tankarna i mitt huvud", säger australiern.

 
OS-legendaren Ian Thorpe led av depression - söp bort självmordstankarna - SimningAFP
 

I Ian Thorpes kommande självbiografi "This is Me: The Autobiography" berättar han om sin "förlamande depression", självmordstankarna och alkoholmissbruket.

"Jag funderade till och med på specifika platser och specifika sätt för att begå självmord - men jag ångrade mig alltid och insåg hur idiotiskt det skulle vara", skriver Thorpe enligt ett utdrag i Sydney Morning Herald.

Simmaren, som fyller 30 år på lördagen, säger att han aldrig pratade öppet med vänner och familj om sitt mentala tillstånd och att han drack alkohol under karriären för att kväva de återkommande självmordstankarna. Han vill dock inte kalla sig själv alkoholist.

"Jag använde alkohol för att få bort de hemska tankarna i mitt huvud som ett sätt att hantera mitt humör", skriver han i boken enligt The Guardian.

Thorpe lade av redan 2006 men gjorde comeback förra året. Han försökte att kvala in till London-OS i år men misslyckades.

Australiern, kallad "Thorpedo", har fem OS-guld på meritlistan. I Sydney-OS 2000 var han spelens främste medaljör med tre guld och två silver.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil