Sarah Sjöström OS 2012 - Imago
 
Simning > Olympiska Spelen

Förkrossad Sjöström: "Tokdör under vatten"

Förkrossad Sjöström: "Tokdör under vatten"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/07/2012 kl 08:15
Sarah Sjöström var förkrossad efter sin fjärdeplats i OS-finalen på 100 meter fjärilsim. "Jag tokdör och ligger under vattnet", säger hon.
 

Sarah Sjöström var helt förkrossad. Med en handduk över huvudet och tårarna rinnande nedför kinderna sade hon:

- Behöver jag ens säga något? Ni ser ju på mig.

Jo, vi såg - ytterligare en fjärdeplats.

Platsen var den mixade zonen i Aquatics Centre i London. Klockan var runt kvart i åtta, lokal tid, den här söndagskvällen. Och både guld- och medaljdrömmar hade gått i intet. Sarah Sjöström hade blivit fyra i finalen på 100 meter fjäril och den före detta världsmästaren hade blivit av med sitt världsrekord till suveräna vinnaren Dana Vollmer, USA.

Men framför allt. Fjärde plats. Igen.

För sjätte gången i mästerskapssammanhang de senaste två åren.

- Jag trodde att jag skulle kunna gå mycket fortare. Jag blev lite besviken så här långt efter tävlingen. Men det är några lopp kvar, så jag får se hur det går där, sade hon till Radiosporten.

På frågan om hennes förkylning påverkat:

- Det måste jag säga. Det måste vara en orsak till att det inte gick så fort i dag. Det var den perioden jag skulle ha fått de sista tävlingsloppen innan OS. De loppen fick jag inte även om jag behövde dom.

Sjöström gick raka vägen igenom förbi den mixade zonen och journalisterna efter loppet. Hon orkade inte prata. Vid avsimningspoolen fungerade tränaren Carl Jenner som stöd. För att försöka få Sjöström i balans till resten av OS-simningen och ytterligare medaljchanser.

Men fjärilssimmet var hennes riktigt stora chans. Det var bara det att toppformen och kraften inte fanns där.

Sjöström fick en hyfsad start och låg sexa vid vändningen efter 50 meter. På den andra längden brukar Sjöström sedan ösa på och gå ikapp. Hon är världens snabbaste där. Men inte den här dagen. När Sjöström skulle trycka på hände inte mycket. Hon tog två placeringar på hemvägen. Det var en för lite.

Med 57,17 - drygt fyra tiondelar över sitt årsbästa - saknades 23 hundradelar till bronsplatsen som australiskan Alicia Coutts tog. Och ytterligare sju hundradelar till kinesiskan Lu Ying som tog silver. Åt Dana Vollmer fanns inget att göra det här kvällen. Hon utklassade motståndet, slog Sjöströms världsrekord från superdräktstiden med åtta hundradelar.

Och vann med nio tiondelar.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×