From Official Website
 
Simning

Alshammar stannar hemma

Alshammar stannar hemma

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 27/11/2007 kl 17:15
Nyblivna världscupsegrarinnan Therese Alshammar drar sig ur kortbane-EM i Ungern. "Ingen dramatik i det alls", säger förbundskaptenen Thomas Jansson till eurosport.se
 

Therese Alshammar säkrade i helgen segern i världscupen när tävlingarna hade kommit på besök i Belohorizonte i Brasilien. I dag kom beskedet att "Tessan" drar sig ur kortbane-EM i Ungern. Det är dock Ingen överraskning om man får tro den svenske förbundskaptenen Thomas Jansson.

- Det finns ingen dramatik i det alls. När vi utvärderar dessa sju veckor då hon har simmat på absolut toppnivå så har hon nåt en gräns. Jag tror bara det är klokt att hon stannar hemma och laddar batterierna, säger Jansson till eurosport.se och fortsätter.

- Vi har en stark trupp som åker ned till Ungern med Stefan Nystrand i spetsen. Vi hade såklart haft en ännu starkare trupp om "Tessan" hade varit med, men vi har fortfarande väldigt många duktiga och etablerade namn med oss.

Hur påverkas damernas lagkapp av att inte Alshammar är med?

- Tar man bort en världssimmare så blir det ju såklart lite sämre. Men vi är ju lyckligt lottade på damsidan som har en väldigt bra bredd. Jag tror inte att det kommer att skilja så mycket.

Hur många medaljer känns realistiskt att sikta på?

- Vi får ju lägga målsättningen lite lägre nu. Men jag hoppas att vi kan ta fem medaljer där nere, avslutar Jansson.

Sverige tog åtta medaljer i senaste kortbane-EM, varav två guld. Ett av dem kom genom Alshammar på 50 meter fjäril.

Johan Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×