Scanpix
 
Rodd > Olympiska Spelen

Karonen och Svensson till kvartsfinal: "Det gick som planerat"

Karonen och Svensson till kvartsfinal: "Det gick som planerat"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/07/2012 kl 16:12
Den svenske roddaren Lassi Karonen vann sitt försöksheat i singelsculler på 2 000 meter. Den överlägsna segern, på tiden 6.45,42, tar Karonen till tisdagens kvartsfinal.
 

Lassi Karonen säger att han försökte starta snabbt för att sedan sätta in en riktig stöt i mitten av loppet. Taktiken lyckades och han säger att han inte på något sätt tog ut allt han hade i kroppen.

- Nej, jag tycker att jag inte behövde stå ut med allt för mycket. Jag fick bra flyt och bra rytm, säger Karonen till TT.

Frida Svensson säkrade på lördagseftermiddagen en plats i tisdagens kvartsfinal i singelsculler. Svensson rodde in som tvåa på tiden 7.32,61 i sitt försöksheat. Kinesiskan Xiuyun Zhang var överlägsen i heatet och var först över mållinjen på 7.21,49.

- Frida hamnade lite i ett vakuum. Det fanns ingen känsla av att hon skulle vinna och ingen känsla av att hon var hotad bakifrån, säger Johan Flodin, tränare åt Frida Svensson, till TT.

Han säger att kinesiskan, som hade överlägset bästa tid av alla roddare i försöken, gjorde ett fantastiskt lopp efter en fantastisk start. Flodin hade gärna sett att Svensson varit vassare i starten men sedan blev det svårt att göra en bra tid.

- Då behöver det vara lite mer folk runt omkring.

Nya Zeelands Eric Murray och Hamish Bond satte världsrekord i herrarnas tvåmannarodd. I OS-försöksheaten rodde de i mål på tiden 6.08,50, och slog därmed det gamla världsrekordet, från VM 2002, med nästan sex sekunder.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×