Inget Tour of Qatar på Eurosport

Den 02/02/2013 klockan 08:59

Det var planerat för att vi återigen skulle visa herrarnas Tour of Qatar. Tyvärr har det blivit något strul med rättigheterna från arrangören ASO (som också arrangerar Tour de France) varför tävlingen togs bort från Eurosports tablå i veckan. Det är trist förstås men inget att göra. Vi får ge oss till tåls till veckan efter för det verkar i alla fall som att Tour of Oman fortfarande ska visas på "min" kanal. Dock på Eurosport 2.
Glädjande var att från igår, som Canal Digital kund, så fick jag höra mina svenska kollegor kommentera på just Eurosport 2. Tidigare har det varit engelska kommentatorer men från 1 februari så är det svensk kommentering också där.

Tillsvidare får jag kommentera längdåkning, idag skiathlon och i morgon sprintstafetter. Allt från Sotji, nästa års OS-arrangörer. Vi håller väl tummarna för lite bättre svenska resultat. Igår var bara Ida Ingemarsdotter den som gladde. En till som såg het ut var junioren Stina Nilsson, men hon har varit lite väl het i år med lite för många krascher, också igår. Men mer rutin och lite mer kyla och hon kommer att göra stordåd också bland seniorerna.

Ciao
Roberto