Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Ridsport - Olympiska Spelen

Sverige tog första medaljen - missade guld på sista hindret

Sara Algotsson Ostholt på Wega tog Sveriges första medalj i OS när hon tog silver i fälttävlan. Svenskan rev det sista hindret, hade hon klarat det hade det blivit guld. "Vi är jätteglada. Hon har gjort en fantastisk prestation, helt otroligt", säger förbundskapten Gunilla Fredriksson.

 
Sveriges första OS-medalj - Ridsport - Olympiska SpelenImago
 

Tysken Michael Jung på Sam red felfritt och tog därmed guldmedaljen. Bronset till tyskan Sandra Auffarth på Opgun Louvo.

Sveriges förbundskapten Gunilla Fredriksson var tagen och väldigt glad över Sara Algotsson Ostholts silver i fälttävlan.

- Vi är jätteglada. Hon har gjort en fantastisk prestation, helt otroligt, sade Fredriksson till SVT:s OS-studio via telefon.

- Det var snopet med sista bommen, vi tyckte alla att hon var över hindret när bommen studsar till. Men vi gläds med silvermedaljen, hon har gjort en jätteprestation.

- Det är otroligt kul att vara med om detta, att ta en medalj.

På frågan om hur de ska fira svarade Fredriksson:

- Jag vet vi har bokat ett ställe där alla svenskarna ska fira tillsammans. Det är redan bokat och klart, sade hon till SVT.

Hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand är full av beundran över Sara Algotsson Ostholts prestation i OS.

- Det var så himla nära... här kan man säga att hon förlorade guldet. Hon har varit bäst hela vägen och hade verkligen varit värd att se bommen ligga kvar. Vilken nivå hon hållit, högt upp i dressyren, felfri i terrängen och fyra fel i hoppningen. Dessutom egen uppfödning och utbildning av hästen.

- Men silver är inte så dåligt det heller. Det är inte så många medaljer Sverige fått än, va?

TT

 
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil