Har någon stor tävling vunnits av en ren cyklist?

Den 21/01/2013 klockan 19:47

Ni kanske undrar varför jag inte bloggat något den senaste tiden, speciellt nu när Armstrong är toppnyhet i alla medier. Låt mig först säga att jag är lika upprörd som alla andra, möjligtvis mer trött än de flesta. Trött på att ständigt behöva försvara sporten, hur man nu gör detta?
Trovärdigheten är noll och det kommer att ta decennier innan den eventuellt kan komma tillbaka. Tyvärr tror jag att det blir mycket svårt att städa upp i detta träsk, för det kan man väl få kalla det. Alla gamla banditer måste bort från sporten det är prio ett men det verkar varken banditerna eller UCI förstå. Hur kan man som fuskare tro att man kan bidra till en friskare sport när man själv bara finns i dessa positioner p.g.a. fusk. Bjarne Riis och hans gamla fuskarkompisar har bara ett enda intresee i cykelsporten och det är att tjäna ännu mer pengar och troligtvis till vilket pris som helst. Jag har sagt det ett antal ggr de senaste åren och säger det igen. Vi behöver inte er i vår sport.
Utan att kunna bevisa något är jag ganska säker på knappast någon stor cykeltävling vunnits sedan EPO upptäcktes som det bästa dopingmedlet världen skådat d.v.s. De senaste 20 åren. Tyvärr.

Adam