Thursday round-up

Thursday round-up
Den 27/09/2012 klockan 15:57

Torsdagsblogg om en värdefull United-debut, ett långt kontrakt för Pardew, och Terrys dom.

Det finns många saker att gilla med ligacupen i England. En är att man måste vara ”legal drinking age” för att komma in på deras hemsida. En annan är att många av de stora lagen kan släppa fram sina unga talanger. Manchester United gjorde det i sin hemmamatch mot Newcastle – och en debut var mer spektakulär än de andra.

Ryan Tunnicliffe föddes 1992 och har växt upp i Manchester United och deras ungdomsakademi. 2001, när han var nio år gammal, ingick hans pappa i ett vad som skulle löna sig.

Tunnicliffe senior slog vad med en bekant om att hans son en gång skulle spela i Manchester Uniteds A-lag. Insatsen var 100 pund och polaren satte oddset - 100 gånger pengarna.

Ryan Tunnicliffe var under förra säsongen utlånad till Peterborough där han fick spela A-lagsfotboll – men igår var det dags för den värdefulla debuten.

När den nu 19-årige Ryan blev inbytt igår så betydde det 10 000 pund, cirka 100 000 svenska kronor, i fickan för hans farsa. Vi får hoppas att kompisen håller sin del av avtalet.

***

I samma match gjorde Wayne Rooney comeback. Viktigt för Manchester United då Rooney och Van Persie så klart har all potential att bli Premier Leagues bästa anfallspar.

***

Newcastle skriver på ett åttaårskontrakt med tränaren Alan Pardew. Ägaren Mike Ashley har haft totalt sex tränare i klubben sedan han tog över 2007 och det här känns som en riskabel deal. Jag har mycket svår att se att Pardew blir kvar till 2020 - och att han har kvaliteterna för att bli en tränare att satsa på i det långa loppet. Klubbdirektören Derek Llambias är i alla fall mycket nöjd med kontraktet.

- Manchester United och Arsenal med Ferguson och Wenger har visat att stabilitet ger den bästa grunden för att nå framgång. Det är den modellen vi vill jobba utifrån även här, säger han enligt The Guardian.

- Alan har gjort ett fantastiskt jobb sedan han kom till klubben och vi vill bygga vidare på succén från förra året. Den här nyheten är fantastisk för alla som bryr sig om den här klubben.

Alan Pardew kommer att fortsätta jobba tillsammans med tränarna John Carver, Steve Stone och Andy Woodman, som även de skrivit på till 2020.

***

Tvivlarn bloggade tidigare om John Terry och FA. Nu är det klart att Chelseaförsvararen blir avstängd för de påstådda rasistiska tillmälena mot Anton Ferdinand, och jag är kluven.

Visst ser det ut som att John Terry säger "you f****ng black c*nt" till Anton Ferdinand. Det är skamligt och vidrigt. Men att FA stänger av Terry trots att en civil domstol frikänt honom - det blir konstigt.

/Bernövall