Ska Heskey rädda Liverpool?

Ska Heskey rädda Liverpool?
Den 03/09/2012 klockan 10:40

"Jag är inte här för att gråta". Men nog gråter han lite ändå - Brendan Rodgers.

Liverpool-tränaren vill inte gnälla över klubbens anfallssituation men samtidigt säger han att han aldrig skulle ha lånat ut Andy Carroll om han visste att klubben INTE skulle värva in en ersättare.

Om jag hårddrar är Luis Suarez Liverpools enda senioranfallare. Då Andy Carroll kan hämtas tillbaka i januari som tidigast kan endast en spelare på free transfer bredda truppen. Brittisk press spekulerar vilt och de tre hetaste (enda?) namnen är:

Michael Owen. Didier Drogba. Emile Heskey!

Owen jagas av Stoke och Sunderland som erbjuder den förre Anfield-favoriten en fin årslön på 1,5 miljoner pund. Liverpool verka ovilliga att matcha konkurrenterna, åtminstone av skambudet (3 miljoner pund) på Clint Dempsey att döma.

Drogba kan bli tillgänglig, men bara om hans kinesiska klubb bryter ivorianens kontrakt, vilket kan bli möjligt enligt rapporter. Men fler saker talar emot än för att Drogba hamnar i Liverpool. Anfallaren bytte knappast Premier League mot kinesiska ligan för fotbollens skull. Utan för lönen.

Drogba tjänar 200 000 pund i veckan i Kina. Och om ivorianen nu inte längre bryr sig så mycket om vad han uträttar på planen - är det då inte onödigt att dra på sig Liverpools röda tröja på ålderns höst? Ivorianen är inte lika titeldesperat som Robin van Persie och därför inte lika beredd att solka ner sitt rykte?

Hur otroligt det än låter kanske en comeback av Heskey är troligast. Han dög inte i Aston Villa - men kanske kan han fylla en funktion i Liverpool.

***

Liverpool förlorade mot Arsenal. Ett mer vuxet Arsenal som inte stressar upp sig. Förra säsongen tappade laget många ledningar och det såg ofta otroligt virrigt ut. Var är London-klubben på väg? Uppåt?

***

David De Gea är petad igen. Spanjoren blev hårt kritiserad förra säsongen och nu är det dags igen. Frågan är hur långvarig petningen blir det här gången. Sir Alex förklarar sitt beslut här.

Robin van Persie klarar sig undan Fergusons kalla hand men skottens ansikte var nog nära att explodera efter det där nonchalanta Panenka-försöket mot Southampton. I en intervju med BBC efter matchen konstaterade skotten - med sammanbiten min - att RVP gottgjorde för missen med sitt hattrick. Subtilt beröm. Minst sagt. Istället fick Paul Scholes 70-åringens hyllningar.

***

En fiskeresa i Dalarna i helgen isolerade mig från all fotboll förutom söndagens matcher. Det blev inga napp. Bortsett från förrädiska bottennapp. På tal om bottennapp kom Chelseas första motgång i fredags efter tre raka segrar i Premier League och gnistrande insatser av den elektriske Eden Hazard. Atletico Madrid vann Europeiska supercupfinalen med 4-1. Det säger mer om vad Chelsea står än segrarna i ligan.

Chelsea behöver fler test.

/Tvivlarn