Kacaniklic är på riktigt

Den 10/11/2012 klockan 18:33

Det har varit tyst från bloggen men här kommer en hyllning till vår senaste stjärna i Premier League: Alexander Kacaniklic. I lördagens galna London-derby mot Arsenal (3-3) visade han varför han är att räkna med även i det långa loppet.

21-åringen har internationell speed, vågar utmana hela tiden, och när han inte gör det spelar han moget. Berbatov dominerade men faktum är att en orädd - men inte på något sätt ivrigt övertänd - Kacaniklic var ett ständigt hot mot Arsenals försvar.

Han har varit in och ut i Martin Jols startelva den här succéartade hösten som gett honom en landslagsplats av Erik Hamrén. Han fick inte starta mot Arsenal men tog verkligen chansen när Kieran Richardson gick sönder efter 23 minuter. Det var inga som helst tvivel i det Kacaniklic gjorde när han kom in. Han vet vad han ska göra och han vet vilka som är hans kvaliteter. En personlig favorit inträffade i den där omtalade "Bragden i Berlin" när Kacaniklic före Elmanders 3-4-mål slog ut med händerna och skrek - en "hallå, var är ni-gest" som Holmalunds-sonen direkt reagerade på.

Arsenal då? Oj, oj, oj. Där kan vi tvivla ikapp. Misstagen radas upp match efter match och det är inte bara spelare som utskällde Andre Santos som gör dem. Mikel Arteta missade straff på stopptid, vilket såklart inte är godkänt, men det värsta Arsenals vanligtvis så pålitliga spanjor gjorde var när han drog på sig straffen. Inte så mycket fällningen, utan däremot hur han vänder in i eget straffområdet utan att ha koll på sin omgivning. Ett generalfel. Och när Arsenals mest pålitliga spelare, som i vanliga fall verkar ha en tanke med varje steg han tar, gör det då har fansen all anledning att vara oroliga.

Arsenal-fansen får trösta sig med att laget hittat en potent offensiv igen. Laget skapar chanser och gör mål. Kanske kan Olivier Giroud komma igång nu.

/Tvivlarn