En CL-lottning senare - engelsk succé hägrar

En CL-lottning senare - engelsk succé hägrar
Den 30/08/2012 klockan 22:42

Det finns roligare saker att göra än att kolla på en Champions League-lottning. Till exempel fundera på vad Paul Simons ansikte försöker uttrycka, eller se ännu ett avsnitt av West Wing där man låtsas förstå de politiska termerna som används.

Men, Champions League-lottningen såg jag och under ledning av den skallige snubben från UEFA (Gianni Infantino, förmodligen den ende med ”people skills” i hela organisationen) höll jag humöret uppe när fotbollsprofiler, med personligheten avskalad, plockade bollar ur skålar.

Vi tar en titt på var de engelska lagen hamnade.

Grupp B

Arsenal, Schalke 04, Olympiakos, Montpellier.

Här går Arsenal vidare. De möter Olympiakos för tredje gången på fyra år och det brukar ju gå vägen. Schalke ska vara det stora hotet. Montpellier är försvagade sedan de vann ligan förra säsongen, bland annat spelar ju skyttekungen Giroud för just Arsenal nu. Sänker han sitt gamla lag?

Grupp D

Real Madrid, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund.

En grupp som är en mardröm. Förra säsongen var City del av en lika tuff grupp och sänktes då främst av Napoli. Nu tror jag det går vägen. Ajax kan vi i alla fall räkna bort. Jose Mourinhos Real Madrid missar inte ett gruppspel. Då står det mellan City och Dortmund. Där känns City som ett stabilare lag med en grund av spelare som kan det här med att fixa rätt resultat.

Grupp F

Chelsea, Sjaktar Donetsk, Juventus, FC Nordsjaelland.

Donetsk är en svår bortamatch men Chelsea går vidare här. Londonlaget bär på så mycket vana från sådana här situationer att det bara ska gå vägen. Frågan är dock om de ens borde vara med. Det här var Tottenhams CL-plats. En hel ligasäsong måste vägra tyngre än en CL-titel. Men men, inte enligt UEFA.

Grupp H

Manchester United, Braga, Galatasaray, CFR Cluj

Champions League goes Europa League. Okej, förra året hade Man Utd en lika enkel grupp och sumpade det. Men på riktigt? Potentiell skrattfest för de röda. Det är klart United tar sig förbi det här.

***

Om dina planer för fredagskvällen är att sitta hemma och youtuba gamla kärlekslåtar ska du tänka om. Jag kommer minut-för-minut rapportera från de sista skälvande timmarna av transferfönstret på eurosport.se. Häng gärna med där.

***

Vi avslutar det här med skänka en tanke till det Manchester som har två lag i Champions League. Det Manchester som Morrissey pratar och sjunger till här.

/Bernövall

Följ mig på twitter - @oskarberno