Fight to live another day

Fight to live another day
Den 09/06/2010 klockan 12:01

Efter att Flyers hamnade i ett 2-0 underläge mot Chicago skrev jag att de två kommande hemmamatcherna var do or die för dem. De lyckades vinna de matcherna men nu är det minst sagt do or die igen. Chicago är endast 60 minuter ifrån att vinna Stanley Cup för första gången på 49 år.


Frågan är vilka som har mest press på sig. Philadelphia som riskerar att bli utslagna eller Chicago som har chansen att säkra Stanley Cup redan i natt? Jag tror att spelarna i Chicago känner den största pressen.

Flyers halkade in till slutspelet på ett bananskal då man slog Rangers efter straffar i grundseriens sista match. Ingen hade förväntat sig att de skulle gå så här långt och hur det än slutar i natt kan man inte riktigt se dem som förlorare.

Chicago däremot, de tippades som segrar av många redan innan säsongen och när det stod klart att de skulle möta Flyers var det många som trodde de skulle leka hem finalserien. Efter de två inledande segrarna var det väl inte direkt någon som ändrade uppfattning.

De har med andra ord all press på sig, de MÅSTE vinna den här serien samtidigt som Flyers kan gå ut och spela mer eller mindre utan press.

Det tror jag blir avgörande i natt. Jag tror Flyers vinner den här matchen men sedan om de lyckas knyta ihop säcken natten mot lördag borta i Chicago låter jag vara osagt.