Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Motorsport - STCC

Motorbråket går mot upplösning - TTA och STCC väntas slås samman

Det har stormat kring svensk banracing de senaste månaderna. Men efter ett möte inför helgens TTA-final tycktes en sammanslagning mellan STCC och TTA vara klar. Jan "Flash" Nilsson bekräftade i Värmlands Folkblad att det i praktiken är klart - men nu får han mothugg från både TTA och STCC

 
STCC och TTA slås ihop - Motorsport - STCCOther Agency
 

TTA och STCC, de två konkurrerande serierna i svensk banracing, har legat i luven på varandra under en längre tid, men nu verkar en lösning vara nådd. Efter en fem timmar lång förhandling under torsdagen tycktes de två parterna slutligen vara överens om ett samarbete. Jan "Flash" Nilsson, som är en av huvudpersonerna i utbrytarserien TTA, bekräftade för Värmlands Folkblad att en sammanslagning är nära - men ännu är inga papper underskrivna.

– TTA:s ägare är 100 procent positiva till att samarbeta och har godkänt alla delar i avtalet. Men det ska skrivas under av alla parter, jag tar inget för givet även om det ser positivt ut, sa Nilsson till vf.se.

Men Flash får nu mothugg från både TTA och STCC, som hävdar att någon överenskommelse minsann inte alls nåtts.

- Nej, först ska vi avsluta årets serie, det är det vi koncentrerar oss på nu, säger Greger Persson, vd för TTA, till TT och får medhåll även från STCC-håll.

- Jag och Greger har en positiv diskussion, men inget är klart, säger Pålsson, styrelseordförande och huvudägare för STCC

Ända sedan Flash Engineering, Polestar Racing, Westcoast Racing och Brovallen Design bröt sig ur STCC och skapade TTA har det stormat rejält kring svensk banracing. Det första mötet angående ett framtida samarbete hölls i augusti och sedan dess har parterna träffats frekvent. Nu verkar det hårda arbetet trots allt börja ge resultat.

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil