Ulf Karlsson - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Längdåkning

Ulf Karlsson slutar som bas: "Jag känner mig överflödig"

Ulf Karlsson slutar som bas: "Jag känner mig överflödig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 20:04
I våras tillträdde friidrottsprofilen Ulf Karlsson som längdbas. Men redan innan säsongen har börjat hoppar värmlänningen av sitt uppdrag. "Jag känner mig överflödig", säger Karlsson till eurosport.se.

Han var framgångsrik förbundskapten för friidrottslandslaget. I mars bestämde han sig att nappa på Skidförbundets erbjudande att bli längdbas. Men redan nu hoppar han av uppdraget.

- Jag gjorde uppenbarligen en felbedömning när jag tackade ja till jobbet, säger Karlsson, som berättar för eurosport.se att han känner sig "överflödig".

- Jag har jobbat i sju månader nu och känner att min roll inte är identifierad. Jag känner mig överflödig. Jag kom in i en ny miljö - vilket jag var medveten om - och det tar tid innan man kan läsa av hur det känns. Att känna om det här är något jag vill göra, säger han.

För de flesta kommer beskedet som en överraskning. Hur länge har du funderat på beslutet?

- Det har växt fram ett beslut. Jag känner mest frustration och det var inget svårt beslut, det är inte jättedramatiskt. Det var en liten chansning från början. Jag tror inte skidsporten haft någon som inte kommit från skidsporten tidigare.

Är det någon konflikt bakom beslutet?

- Jag har jättebra relationer med alla personligen. Men det känns som en miljö där jag känner att jag inte kan tillföra något.

Vad hade du för förväntningar när du tog jobbet?

- Jag hade inga förväntningar. Jag visste inte vad jobbet skulle innebära, jag hade ingen arbetsbeskrivning. Förväntningarna handlade om det gick att tillföra någonting och bli bättre. Jag tycker att verksamheten är väl fungerande som den är så uppenbarligen gör man mycket rätt sedan tidigare.

Varför anställdes du?

- Anledningen till att jag rekryterades var att det behövdes nya ögon inom längdskidorna, tyckte man. Men det tycker kanske inte de som jobbar inom landslagsledningen, att det är så mycket nya ögon som behövs. Och jag håller med om det. Det är ju inte direkt ett landslag som inte vinner.

Vad händer nu?

- Jag jobbar oktober ut och sedan har jag inga planer. Jag avvecklade alla andra uppdrag när jag tog jobbet på Skidförbundet, så nu är jag kemiskt ren från allt. Jag är pensionär och kan ta det lugnt, skrattar Karlsson.

Ersättaren är klar. Förbundskaptenen Lars Öberg, som utsågs av Karlsson, får uttökat ansvar.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer