1228 news Bjoergen - Eurosport
 
Längdåkning

TV: Björgen: "Jag tror att det kommer vara fort glömt"

TV: Björgen om hjärtproblemen: "Jag tror att det kommer vara fort glömt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/12/2012 kl 10:20
Marit Björgen lades in på sjukhus efter att ha haft hög puls på träning. Men nu ska allt vara okej. "Jag tänkte att nu ör det klockan som inte funkar. För det var väldigt hög puls", säger norskan.
 

Björgen kommer att missa Tour de Ski på grund av den höga pulsen som hon kände av på träning. Men efter att alla tester är gjorda har inget fel hittats på hennes hjärta.

- Jag gick och lade mig på kvällen och när jag låg på magen kände jag fortsatt pulsen, eller slagen. Jag tänkte egentligen inte så mycket på det, jag sov gott genom natten och vaknade på morgonen, då kände jag samma känsla som på kvällen. Jag gav mig ut för att träna, jag skulle köra intervaller. Jag värmde upp och tyckte att uppvärmningen gick lite tungt, säger Björgen.

- När jag tittade på pulsen så hade jag faktiskt 164 före start och jag tänkte att nu är det klockan som inte funkar, för det var en väldigt hög puls.

Men nu är hon igång och tränar igen.

- Det är inte några bekymmer och jag tänker inte på det. Får jag det bara på lite avstånd så tror jag att det här blir fort glömt.

Hon väntas nu komma tillbaka till världscupen.

- Alla registreringar var helt normala. Hon har fått grönt ljus till att träna och leva precis som hon tidigare tänkt fram till i början av nästa år. Om allt går bra så ska hon vara redo att starta i världscupen efter Tour de Ski, men hur och när det blir är upp till Marit och Egil (landslagstränarna) säger landslagets läkare Hans Petter Stokke till dagbladet.no.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×