Johaug - Imago
 
Artikel
kommentarer
Längdåkning > Tour de Ski

Johaug skräms av Björgens hjärtproblem: "Väldigt trist"

Johaug skräms av Björgens hjärtproblem: "Väldigt trist"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/12/2012 kl 19:13
Therese Johaug skräms av Marit Björgens hjärtproblem, som tvingat den norska skiddrottningen att avstå Tour de Ski. "Det är inte sunt att pressa kroppen till det yttersta", säger Johaug.

Therese Johaugs möjiigheter att kamma hem Tour de Ski förbättrades avsevärt när Marit Björgen tvingades dra sig ur till följd av de hjärtbesvär hon lades in på sjukhus för dagen innan julafton. Men Johaug är oroad och ledsen för landsmaninnans skull.

- Det var väldigt trist att höra att Marit Björgen haft den här upplevelsen. Det är synd om Marit. Jag blir lite skrämd när det är så mycket hjärtproblem bland toppidrottarna, säger Johaug till Arbeidets Rett.

- Det är inte sunt när man pressar kroppen till det yttersta. Det är en balansgång.

Johaug säger att hon inte gått runt och oroat sig för egen del, men att hon pratat med Björgen om hjärtproblemen.

- Jag kan inte tänka på det här själv, men vi måste ta det väldigt allvarligt när det dyker upp. Jag har pratat med Marit själv och hon tyckte det blivit väldigt upphaussat i media. Nu tränar hon normalt, men hon vill inte gå så många hårda lopp på kort tid innan hon fått klart vad som kan vara orsaken till det hon upplevde innan jul, säger norskan.

Utan Björgen förbättras Johaugs chanser att på nytt ta en pallplats i Tour de Ski. Och hon hymlar inte om att det är målsättningen.

- Jag lägger vikten på att åka bra och ta de individuella tävlingarna som de kommer. Jag har varit på pallen i två år och jag har som mål att få till en ny pallplats.

Tour de Ski sänds på Eurosport med start 29 december.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

 

kommentarer