Emil Jönsson - AP
 
Längdåkning > Sochi

Sprintherrarnas revansch - tvåa i stafetten efter Jönssons attack

Sprintherrarnas revansch - tvåa i stafetten efter Jönssons attack

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/02/2013 kl 15:57
Vallafiasko i fredags. Skön revansch i dag. De svenska sprintherrarna Teodor Peterson och Emil Jönsson blev tvåa i söndagens stafett på för-OS i Sotji. I synnerhet Jönsson imponerade och säkrade andraplatsen med en attack i sista backen innan upploppet. Tyngre gick det för det svenska damlaget som blev sjua.
 

Teodor Peterson tappade på sin andra sträcka samtidigt som Rysslands överlägsna förstalag drog ifrån. Det stod tidigt klart att distansen fram till ryssarna var för stor, men Emil Jönsson körde starkt och drog upp det svenska laget till tredje plats inför näst sista sträckan. En position som Peterson höll, trots att han tappade mark mot Tyskland på andra plats.

Men vad gjorde det när Jönsson var i storform. Det svenska sprintesset avslutade ruskigt starkt, hämtade ikapp avståndet och la in ett avgörande ryck mot Tobias Angerer i sista stigningen inför upploppet.

Andra plats, men Sverige var hela 18 sekunder efter suveräna Dmitrij Japarov och Maxim Vylegzjanin.

DAMERNA SJUA

Tyngre gick det för Stina Nilsson/Ida Ingemarsdotter i damstafetten. De blev bara sjua.

Stina Nilsson fick en olycklig start på första sträckan då hon föll i en utförsbacke. Det var överlag många vurpor i finalen. Nilsson tvingades släppa på sin tredje och sista sträcka och Ida Ingemarsdotter var för långt efter för att kunna hinna ikapp.

Svenskorna var till slut 17 sekunder efter.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×