Cross Country Skiing Lahti Björgen - Imago
 
Längdåkning

Positiva svar för Björgen - kan vara redo till världscupen

Positiva svar för Björgen - kan vara redo till världscupen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/12/2012 kl 22:50
Marit Björgen har fått positiva besked på sina provsvar efter hjärtproblemen. "Alla registreringar var helt normala", säger landslagets läkare Hans Petter Stokke. Björgen kan därmed vara tillbaka till världscupen.
 

Marit Björgen lades dagen innan julafton in på sjukhus med hjärtproblem och har sedan dess tränat med utrustning ansluten till kroppen för att hålla koll på hjärtat. Nu har den norska skiddrottningen fått positiva svar på testerna.

- Alla registreringar var helt normala. Hon har fått grönt ljus till att träna och leva precis som hon tidigare tänkt fram till i början av nästa år. Om allt går bra så ska hon vara redo att starta i världscupen efter Tour de Ski, men hur och när det blir är upp till Marit och Egil (landslagstränarna) säger landslagets läkare Hans Petter Stokke till dagbladet.no.

Testerna har undersökt hjärtat så grundligt det bara går, utan att genomföra ett ingrepp, för att ta reda på hur hjärtproblemen yttrar sig exakt. Både Stokke och Björgen är beredda på att pulsproblem kan uppstå igen.

- Det kan vara en engångsföreteelse, eller så kan det vara något som upprepar sig, säger Stokke.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×