Öberg - Eurosport
 
Längdåkning

Längdkapten och polis - Öberg fast för fortkörning

Längdkapten och polis - Öberg fast för fortkörning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/10/2012 kl 17:42
Lars Öberg, förbundskapten för längdlandslaget och tjänstledig polischef, har blivit av med sitt körkort. Detta sedan han körde i 150 km/h på 110-väg. "Det är sådant som inte ska få hända. Naturligtvis ställer det här till det för mig", säger han till expressen.se.
 

I fredags gick det lite väl fort för Lars Öberg, förbundskapten för längdlandslaget, som körde 40 km/h för snabbt på en 110-väg.

Nu har den tjänstledige polisen, områdeschef för Östra Norrbotten, inte längre något körkort.

- Jag har gjort fel och tar mitt ansvar för det, säger han till expressen.se.

- Det var på vägen hem från lägret i Bruksvallen som det hände. Jag var ensam i bilen, satt i telefon med handsfree och då gick det lite fort.

- Det kändes jätteförargligt. Det är sådant som kan hända när man är ensam i bilen, kör långa färder och inte är tillräckligt koncentrerad på hastigheten. Men det är sådant som inte ska få hända.

Öberg har nu blivit av med sitt körkort och han får inte tillbaka det förrän 12 november.

- Naturligtvis ställer det här till det för mig. Jag får klara av de här månaderna. Jag får ta ansvar och hoppas att jag inte gör om det igen.

- Det känns ju extra illa i och med att man har arbetat med trafiksäkerhet. Det är också en bit i det hela. Men alla är vi människor och vi gör fel i situationer ibland.

Häromdagen hoppade Ulf Karlsson av sitt uppdrag som längdbas (läs mer här). Öberg tar tills vidare över värmlänningens sysslor.

eurosport.se
Obs! Bilden är tagen i ett annat sammanhang

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×