Ibrahimovic lämnar Milan

Ibrahimovic lämnar Milan
Den 03/04/2012 klockan 14:13


Jag har en känsla. Zlatan Ibrahimovic lämnar Milan i sommar.

Jag hade kunnat hänvisa till det mycket offentliga gafflandet mellan Ibra och hans Mister, Massimiliano Allegri. Efter att ha stått på samma sida när det gällde att få iväg Pato till förmån för Carlos Tévez, är det nu istället hintar både hit och dit och faktiskt en och annan snyting. Även om många anstränger sig för att tolka det som normalt meningsutbyte eller någon lavett eller två ...

Jag hade kunnat hänvisa till att Ibras agent Mino Raiola inte längre fokuserar lika mycket på Milan. Då, 2010 var de röd-svarta den perfekta klubben för en Raiola som behövde sätta både en, två och flera spelare. Ett förstelnat Milan var illa ute och i behov av att något hände. Vips så var Raiola där och snart också inofficiell in house procuratore för Milan. Nu, 2012 är Raiola på väg tillbaka in i det Juventus han aldrig helt lämnat. Pavel Nedved, Raiolas stjärnadept pre Ibra, har ju funnits där hela tiden som nuvarande presidenten Andrea Agnellis personliga rådgivare.

Jag hade kunnat hänvisa till Ibras besvikelse över Milans klubblednings inte helt professionella agerande i fallet Pato-Tévez. Oavsett utfallet där, supersvensken ville garanterat ha Tévez istället för Pato, tappade Milan i energi på ett onödigt sätt och hamnade i en sämre sits inför vårens slutspurt i ligan och Europa. Man riskera därmed där man egentligen inte behövde riskera.

Jag hade kunnat hänvisa till Ibras CL-ökenvandring och konstatera att Milan inte kommer att ha större chans att vinna där bucklan nästa säsong. Det är i år man har sin stora chans. Ibra är bättre än någonsin, Nesta har inte lagt skorna på hyllan och Thiago Silva har inte flyttat till Barcelona ännu. Dessutom har Milan en hel del fotbollshistoria på sin sida. Klubbens hittills enda bortaförlust mot Barcelona dateras 1959. Läge med stort L för Ibrahimovic att vinna CL med Milan i år och inte nästa år alltså.

Men, jag gör inte det. Jag konstaterar bara att jag har en känsla. Förra gången jag hade det gjorde Ibrahimovic den där flytten från Barcelona som var så omöjlig. För mig stod det klart att saker och ting gått (för) snett och att för många ord sagts.

– Inte en chans att han flyttar efter bara ett år, påstod fotbollsreportrar från när och fjärran tvärsäkert

Någon månad senare var Ibrahimovic en Milan-spelare.

Ho una sensazione. Jag har en känsla.

/Borell