Markus Oscarsson Henrik Nilsson - Imago
 
Kanot > Olympiska Spelen

Svenskduon: "Vi kör alltid bra i finalen"

Svenskduon: "Vi kör alltid bra i finalen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/08/2012 kl 08:05
Sverige kan i dag ta två medaljer i kanot. Först genom Anders Gustafsson på K1 1 000 meter och därefter Henrik Nilsson och Markus Oscarsson i K2.
 

Sverige kan i dag ta två medaljer i kanot. Först genom Anders Gustafsson på K1 1 000 meter och därefter Henrik Nilsson och Markus Oscarsson i K2. Nilsson/Oscarsson ska försöka upprepa guldloppet från Aten

2004 när man klockan 11.16 kör final i Eton Dorney utanför London. Ett guld nu skulle vara oerhört imponerande då Nilsson lade av efter OS-guldet 2004 och inte tränade kanot på tre år. Våren 2010 gjorde Nilsson smygcomeback men det var först förra sommaren som han kunde börja träna på heltid. OS-finalen är deras tredje tillsammans.

- Vad som talar för oss? Att vi alltid kör bra i finalen. Jag hoppas att vi kan upprepa det på onsdag, det gäller att få till det perfekta loppet, sade Oscarsson inför dagens final.

Konkurrensen är dock hård. Regerande OS-mästaren Tyskland och EM-ettan Ungern imponerade och vann varsitt försöksheat. Oavsett resultat riskerar dock det här bli deras sista tävling tillsammans.

Medan Nilsson är sugen på att paddla vidare, har Oscarsson sagt att han slutar efter OS.

- Jo, det ska jag... väl. Tror jag. Vi börjar bli ganska gamla nu, sade han med ett leende.

Innan dess ska Anders Gustafsson försöka att göra detsamma på K1 1 000 meter. Anders Gustafsson är specialisten på K1 500 meter som gjort en satsning på den dubbla distansen. Allt för att i sin fjärde OS-start ta sin första medalj.

För den 33-årige Jönköpingskanotisten är starten av största vikt. Gustafssons svaghet är nämligen just starten.

- De senaste veckorna har jag förändrat en del, men det är en sak att lyckas på träning, en annan att göra det i startboxarna här.

I OS-finalen för fyra år sedan stack han för tidigt och blev varnad för tjuvstart.

- Då måste man vara passiv i nästa start, det är jag inte sugen på, säger han.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×