Ishockey

Tre Kronor fullbordade fiaskot - föll mot Finland i Karjala


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 18:40
Tre Kronor fullbordade fiaskotTre Kronor får lämna Karjalaturneringen som jumbo och utan en enda poäng. Tredje raka förlusten kom mot Finland som vann med 3-1.
 

Det är Pär Mårts sämsta start under sin förbundskaptenskarriär som nu går in på tredje säsongen och där hemma-VM väntar till våren.

Finland fick en drömstart på matchen. NHL-lockoutade stjärncentern Mikko Koivu ställde hela det svenska försvaret med en avig backhandspassning och Sakari Salminen tryckte till direkt efter 3.26. Målvakten Gustaf Wesslau hann inte med i sidledsförflyttningen och Tre Kronor hamnade i underläge för tredje matchen i rad.

Finland tryckte på ordentligt och Wesslau fick göra flera svettiga räddningar.

Tre Kronor lyckades kvittera i mitten av andra perioden sedan Carl Söderberg tryck in en retur från målvakten Pekka Rinne som inte kunde hålla Oscar Fantenbergs skott från dålig vinkel.

Finland fick fyra numerära överlägen på drygt sju minuter i mittperioden och det gav till slut utdelning. På det fjärde sköt Petteri Nummelin 2-1 då pucken studsade via Wesslau och i mål.

Tre Kronor tryckte på för en kvittering i den tredje perioden - kom nära, men inte ända fram. Två gånger räddade finländska backar på mållinjen - bland annat på ett skott från Patric Hörnqvist som ledde till videogranskning.

I stället avgjorde Juha-Pekka Haataja med 3-1 i numerärt överläge med knappt 1.30 kvar.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×