STOCKHOLM 20101101 Nye förbundskaptenen Pär Mårts gav under måndagens presskonferens sin vision om hur Tre Kronor ska spela och ledas och presenterar också Tre Kronors trupp till Karjala Tournament. - Scanpix
 
Ishockey

Tre Kronor förlänger Mårts kontrakt över OS: "Känns bra"

Tre Kronor förlänger Mårts kontrakt över OS: "Känns bra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 08:02
Fiasko i VM 2012. Men Pär Mårts får förlängt kontrakt - över OS 2014. "Kul att förbundet tror att jag fortfarande kan även om vi inte lyckades sist", säger han till Aftonbladet.
 

Sverige fick respass redan i kvartsfinalen i VM i våras trots 16 NHL-spelare i truppen. Trots fiaskot förlänger Svenska ishockeyförbundet Pär Mårts kontrakt över OS i Sotji 2014.

- Det är klart och sajnat redan, bläcket har torkat. Det känns bra. Kul att förbundet tror att jag fortfarande kan även om vi inte lyckades sist, säger Pär Mårts.

- Den tränare som ska coacha ett OS-gäng borde ha laget redan inför i år. Jag tror inte man klarar att bara hoppa in och jobba från nästa säsong och in mot OS. Det är lite mer komplext än så.

Hur mycket av ditt jobb påverkas av OS redan nu?

- Det är väl tanken med de här NHL-spelarna tycker jag. Om vi nu kan få med dem till de här turneringarna under lockouten så tycker jag vi ska försöka så ofta som möjligt. Då lär vi känna varandra i en lite lugnare miljö än vad ett VM är. Det är bra om vi får känna varandra på pulsen lite grann.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×