Jesper Jensen Rögle skadad match mot HV71 2012 - Scanpix
 
Ishockey

Knockade Rögle-backen har lämnat sjukhuset: "Han minns ingenting"

Knockade Rögle-backen har lämnat sjukhuset: "Han minns ingenting"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/10/2012 kl 09:24
Rögle-spelaren Jesper Jensen som knockades medvetslös i lördagens elitseriematch mot HV71 reste med laget hem i natt. "Det är en allvarlig hjärnskakning, men inte livshotande", säger klubbens läkare Bengt Sturesson.
 

Jesper Jensen tacklades in i sargen av HV71:s forward Marcus Nilson. Rögle-backen blev liggande på isen med blodet rinnande ner för pannan. Han var medvetslös i någon minut innan han fördes till sjukhus.

- Jag är helt övertygad om att han ser mig och spjärnar emot. Man mår ju inte så bra nu när man ser att han gjorde sig illa, säger Nilson om tacklingen till Aftonbladet.

"HELVETE VAR DET FÖRSTA JAG TÄNKTE"

Skadan inträffar bara dagar efter att Nilsons lagkamrat Oscar Sundh tappade medvetandet efter en tackling och fick föras till sjukhus.

- ”Helvete”, var det första jag tänkte. Jag tycker inte att tacklingen var ful och det är bara att hoppas att han repar sig så fort som möjligt. Men det känns självklart jättejobbigt, speciellt eftersom det är så nära inpå det som hände Oscar (Sundh, kraftig hjärnskakning) senast också, fortsätter Marcus Nilson.

Rögles assisterande tränare Mikael Gath åkte med till sjukhuset.

- Jesper kommer inte ihåg någonting från att han lämnade isen till han vaknade upp på sjukhuset. Han var omtöcknad och hade lite svårt att prata ett tag, säger Gath.

"JESPER ÄR VID GOTT MOD"

Läkarna undersökte rygg, nacke och huvud och tinningen fick sys med flera stygn.

- Allt såg bra ut och läkarna tyckte att han kunde följa med oss hem i bussen. Det handlar om någon form av kraftig hjärnskakning. Jesper är vid gott mod och ligger och sover. Det kunde ju gått mycket värre så nu känns det väldigt skönt.

Nu väntar två veckors vila för Jensen.

- Hjärnskakning av denna kaliber innebär cirka två veckors vila. Det är allvarligt men inte livsfarligt, säger Rögles läkare Bengt Sturesson.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×