Viktor Stålberg Chicago Blackhawks - Scanpix
 
Ishockey > NHL

Frölunda NHL-förstärker igen - Stålberg klar för en månad

Frölunda NHL-förstärker igen - Stålberg klar för en månad

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/10/2012 kl 14:19
Skadeläget i Frölunda gör att elitserieklubben väljer att ta in NHL-spelaren Viktor Stålberg. VM-forwarden har skrivit på för en månad med Göteborgsklubben och kan debutera i lördagens match mot Modo.
 

Skadedrabbade Frölunda tar in NHL-spelaren Viktor Stålberg.

VM-forwarden har skrivit på för en månad och kan debutera mot Modo på lördag.

- Kul att det gick att lösa, säger Stålberg.

Stålberg blir lagets andra NHL-spelare. Colorados Matt Duchene har ett tvåmånaderskontrakt, men väntar fortfarande på att få debutera.

Frölunda menar att de följer Hockeyligans beslut om NHL-lockoutade spelare eftersom den en månad långa värvningen av Stålberg enbart görs för att täcka upp för skadade nyckelspelare, Frölunda har just nu Magnus Kahnberg, Dick Axelsson och Mathis Olimb på skadelistan.

- Det här är väldigt mycket kopplat till våra skador. Sen har ju vi bestämt oss för att följa det beslut som är fattat vad gäller NHL-spelare, säger Peter Gyllander, informationschef för Frölunda.

Kommer ni att värva fler NHL-kontrakterade spelare?
- Nej, det har vi sagt att vi inte ska göra. Vi tar in spelare på korttidskontrakt för att ersätta skadade spelare, säger Gyllander.

Så Henrik Lundqvist är inte aktuell?
- Det är inget nytt i den frågan över huvud taget. Vi pratar med varandra, men inget nytt är på gång, säger Gyllander.

Viktor Stålberg ser fram emot debuten på lördag.

- Kul att det gick att lösa. Det är väl bara att komma in och försöka hjälpa till så gott det går under den här tiden, säger han till TT efter förmiddagens ispass i Frölundaborg.

Mötet med Modo blir även elitseriedebut för Stålberg.

- De flesta börjar med elitserien, VM och sedan kanske NHL.

Nu har jag gjort tvärtom, säger han och skrattar.

Men vad gör du om en månad, när kontraktet löpt ut?
- Det får vi se. Vi tar den här tiden först så får vi utvärdera sedan. Det beror ju lite på vad som händer med skador och truppen. Jag ser mest fram emot de matcher jag ska få spela och hjälpa Frölunda högre upp i tabellen, säger Stålberg.

Viktor Stålberg, 26, har aldrig spelat i elitserien. Han lämnade Sverige som 20-åring för spel i den amerikanska collegeligan. De två senaste säsongerna har Stålberg gjort succé i NHL-laget Chicago med 34 mål. Framgångarna gjorde även att han fick VM-debutera i våras.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×