Detroit Red Wings center Henrik Zetterberg (40), of Sweden, high-fives his teammates after scoring during the first period of an NHL hockey game against the Los Angeles Kings in Detroit, Friday, March 9, 2012. - Scanpix
 
Ishockey > NHL

Spelarfacket ratar nya budet - allt talar för NHL-lockout

Spelarfacket ratar nya budet - allt talar för NHL-lockout

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/09/2012 kl 22:15
När NHL och spelarfacket träffades i New York på onsdagen, i ett sista försök att få till ett nytt avtal, mötte 300 spelare upp för att stötta NHLPA-representanterna. Dagen efter sade de nej.
 

NHL-lockouten kommer allt närmare. Det står klart sedan spelarfacket NHLPA ratat budet från ägarna i den pågående konflikten.

Fackbossen Donald Fehr hade ett möte med spelarna innan det blev klart att de gör tummen ner.

- Det har inte varit någon utveckling sedan i går, sade Fehr på en presskonferens på ett hotell på Manhattan på torsdagen.

Han tillade sedan att spelarna verkligen vill nå ett avtal men att det måste vara rättvist.

Det nuvarande kollektivavtalet går ut på lördag (06.00 söndag svensk tid) och har inte hockeyligans ägare och spelarfacket kommit överens innan dess riskerar hela eller delar av säsongen att ställas in.

Hockeyagenten Scott Norton säger, enligt Expressen och Aftonbladet, att lockouten kan bli väldigt lång, kanske till och med över två säsonger.

- Vi känner att spelarfacket kommer att hålla ihop den här gången, om det så innebär att man missar en månad av matcher eller två år, säger Norton.

På onsdagen kom spelarfacket med ett förslag, och fick ett motbud från ligaägarna. NHL-kommissionären Gary Bettman sade då att om spelarfacket inte accepterar budet så dras det tillbaka.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×