News : NHL - Eurosport
 
Ishockey > NHL

NHL-säsongen uppskjuten två veckor

NHL-säsongen uppskjuten två veckor

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 00:15
NHL-säsongen skjuts upp två veckor, från 11 till 24 oktober, på grund av konflikten mellan klubbarna och spelarfacket.
 

NHL-säsongen skjuts upp två veckor, från 11 till 24 oktober, på grund av konflikten mellan klubbarna och spelarfacket. Det beskedet lämnade NHL på torsdagskvällen. Därmed ställs 82 matcher i säsongsinledningen in.

Beslutet var väntat sedan NHL och spelarfacket inte kunnat komma överens om ett nytt kollektivavtal. Det är lönefrågan som främst splittrar parterna. NHL vill sänka spelarnas del av intäkterna från 57 till 46 procent. Spelarfacket NHLPA är villigt att införa en sänkning under tre år för att hjälpa de klubbar som går dåligt, men vill sedan tillbaka till nuvarande nivåer.

När det tidigare avtalet löpte ut den 15 september bröt konflikten ut. NHL gick ut i lockout.

Det är den tredje lockouten på 18 år. Senast en konflikt ägde rum var 2004-2005 då hela säsongen ställdes in. De flesta bedömare tror att den här konflikten kommer att pågå i åtminstone ett par månader.

Flera svenska NHL-proffs har skrivit på korttidskontrakt med svenska klubbar under konflikten. Både Hockeyligan och Hockeyallsvenskan beslutade först att inte kontraktera NHL-lockoutade spelare. Men Hockeyallsvenskan ändrade sitt beslut strax innan konflikten bröt ut. Hockeyligan står fast vid sitt beslut, men Modo och Frölunda har brutit överenskommelsen och kontrakterat NHL-spelare.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×