Mika Zibanejad, Djurgården - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Ishockey > NHL

Djurgården totalsågas av Ottawa: "Slöseri för Zibanejad"

Djurgården totalsågas av Ottawa: "Slöseri för Zibanejad"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 08:53
Ottawa Senators assisterande general manager Tim Murray totalsågar Djurgården som han inte tyckte gjorde något för Mika Zibanejads utveckling ifjol. "Så nära slöseri med tid som man kan komma", säger Murray till Ottawa Sun.

Efter NHL-matcher skickades supertalangen Mika Zibanejad tillbaka till Sverige och Djurgårdens IF.

Såväl stockholmslaget som Ottawa Senators hade gott hopp om att Zibanejad skulle vara tongivande i det förmodade topplaget men 19-åringen gick likt hela Djurgården mycket tungt. När säsongen summerades hade Djurgården åkt ur Elitserien för första gången på 30 år och Zibanejad hade bara mäktat med 13 poäng på 26 matcher.

Nu ångrar Senators ledning sitt beslut att skicka hem svensken och går till hårt angrepp mot Djurgårdens ledning.

- Han tillhör Djurgården. De spelare inte i Elitserien längre. De blev nedflyttade. De var ett dåligt lag ifjol. Oavsett om det blir Ottawa eller Binghamton (AHL) så är det bättre alternativ för honom.

- Ingenting är fullständigt slöseri med tid men det kom väldigt nära. De var inte särskilt bra. Jag förmodar att ledarna och klubbledningen får ta ansvar för det. Spelarna lider ju.

Enligt Murray hade Djurgården lovat Ottawa saker kring Zibanejads roll i klubben som sedan inte blev verklighet.

- Om du inte är där varje dag så vet du inte säkert men jag kan säga att det har varit tillfällen då de inte höll vad de lovade. Flertalet gånger. På det hela taget var det ingen vidare upplevelse, det är en sak som är säker.

Henric Larsson - eurosport.se

 

kommentarer