Daniel Alfredsson Ottawa Senators NHL - Imago
 
Ishockey > NHL

Daniel Alfredsson fortsätter: "Har pratat med familjen"

Daniel Alfredsson fortsätter: "Har pratat med familjen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/07/2012 kl 14:56
Efter mycket funderande har Daniel Alfredsson bestämt sig. Det blir ytterligare ett år i NHL. "Hans bidrag till det här laget kan inte underskattas", säger Ottawas general manager Bryan Murray.
 

I december fyller Daniel Alfredsson 40 år. Men det är ingen ålder för en hockeyspelare. I dag meddelade göteborgaren att han fortsätter ytterligare ett år som kapten för NHL-laget Ottawa Senators.

- Jag är exalterad över att göra mig redo för ytterligare en säsong. Jag har tränat i en och en halv månad och min kropp känns betydligt fräschare än vad den gjorde vid den här tiden förra året, säger Daniel Alfredsson till Ottawas hemsida på nhl.com.

- Jag har pratat med min familj och vi är alla samstämmiga: Om jag är motiverad till att fortsätta spela, då supportar de mig. Det handlade egentligen bara om att komma fram till om jag verkligen hade motivationen.

Daniel Alfredsson debuterade i Ottawa 1995 och, förutom ett inhopp i Frölunda under lockoutsäsongen 2004/05, har varit klubben trogen sedan dess. Sammanlagt har det blivit 1082 poäng på 1131 matcher i det kanadensiska huvudstadslagets tröja.

Ottawa jublar åt Daniel Alfredssons beslut.

- Daniel är en exceptionellt bra lagkapten vars lojalitet till lagkamrater och staden Ottawa inte kan ifrågasättas, säger lagets ägare Eugene Melnyk.

- Han förväntar sig så mycket från sig själv, både på och utanför isen, så jag förstår varför hans beslut dröjde.

General managern Bryan Murray säger:

- Daniels bidrag till det här hockeylaget kan inte underskattas. Han är en ledare och mentor för många av våra unga spelare. Han är också en riktigt bra hockeyspelare och vi förväntar oss att han kommer tillbaka som en av våra bästa spelare.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×