Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Ishockey - NHL

Lidström bekräftar avsked: "Saknar motivation"

Nicklas Lidström slutar. Den 42-årige NHL-backen berättar för Expressen att drivkraften och motivationen försvann när det gäller att orka gå igenom den tuffa försäsongsträningen. Han har spelat 21 säsonger med Detroit.

 
Nicklas Lidström slutar - Ishockey - NHLImago
 

Nicklas Lidström slutar. Den 42-årige NHL-backen berättar för Expressen att det var drivkraften och motivationen som försvann, när det gäller att orka gå igenom den tuffa försäsongsträningen.

- Inte en gång till, tänkte jag. Jag fattade mitt beslut i förra veckan och meddelade vår general manager Ken Holland att jag skulle sluta, säger Lidström.

I sommar flyttar Lidström hem till Västerås med sin familj efter 21 säsonger med ishockeyklubben Detroit Red Wings.

Vid en presskonferens i Detroit i dag ska Lidström berätta om sitt beslut.

Lidström började spela ishockey hemma i Avesta och spelade sedan i Västerås innan han lämnade Sverige 1991. Under sina 20 säsonger i Detroit Red Wings har han spelat 1 827 matcher och gjort 1 325 poäng. Han blev assisterande kapten redan 1994 och fick sitt kaptens-C på tröjan 2006.

Han fick vara med och vinna Stanley Cup fyra gånger och har ett VM-guld och ett OS-guld på meritlistan. Inte mindre än sju gånger har Lidström utsetts till NHL:s bäste back.

- Jag känner att jag fått vara med om oerhört mycket och haft en fantastisk karriär. Hur många får spela i sex Stanley Cup-finaler? Och ha fått vinna fyra av dem.

Lidström säger att han inte vet vad han ska syssla med framöver, att han den första tiden ska acklimatisera sig till ett liv i Sverige. Han tror att Henrik Zetterberg eller Niklas Kronwall kommer att få ta över kaptensrollen i laget efter honom.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil