Nicklas Lidström - Imago
 
Ishockey > NHL

Lidström bekräftar avsked: "Saknar motivation"

Lidström bekräftar avsked: "Saknar motivation"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/05/2012 kl 10:06
Nicklas Lidström slutar. Den 42-årige NHL-backen berättar för Expressen att drivkraften och motivationen försvann när det gäller att orka gå igenom den tuffa försäsongsträningen. Han har spelat 21 säsonger med Detroit.
 

Nicklas Lidström slutar. Den 42-årige NHL-backen berättar för Expressen att det var drivkraften och motivationen som försvann, när det gäller att orka gå igenom den tuffa försäsongsträningen.

- Inte en gång till, tänkte jag. Jag fattade mitt beslut i förra veckan och meddelade vår general manager Ken Holland att jag skulle sluta, säger Lidström.

I sommar flyttar Lidström hem till Västerås med sin familj efter 21 säsonger med ishockeyklubben Detroit Red Wings.

Vid en presskonferens i Detroit i dag ska Lidström berätta om sitt beslut.

Lidström började spela ishockey hemma i Avesta och spelade sedan i Västerås innan han lämnade Sverige 1991. Under sina 20 säsonger i Detroit Red Wings har han spelat 1 827 matcher och gjort 1 325 poäng. Han blev assisterande kapten redan 1994 och fick sitt kaptens-C på tröjan 2006.

Han fick vara med och vinna Stanley Cup fyra gånger och har ett VM-guld och ett OS-guld på meritlistan. Inte mindre än sju gånger har Lidström utsetts till NHL:s bäste back.

- Jag känner att jag fått vara med om oerhört mycket och haft en fantastisk karriär. Hur många får spela i sex Stanley Cup-finaler? Och ha fått vinna fyra av dem.

Lidström säger att han inte vet vad han ska syssla med framöver, att han den första tiden ska acklimatisera sig till ett liv i Sverige. Han tror att Henrik Zetterberg eller Niklas Kronwall kommer att få ta över kaptensrollen i laget efter honom.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×