Scanpix
 
Ishockey > NHL

Hörnqvist nära ny deal med Nashville - till slut

Hörnqvist nära ny deal med Nashville - till slut

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/07/2010 kl 21:21
Patric Hörnqvist, 23, har en succésäsong bakom sig i Nashville Predators - men trots det står han fortfarande utan kontrakt. Nu närmar sig dock svensken en ny deal med NHL-klubben, enligt agenten Craig Oster. "Vi har nått ett genombrott", säger han till eurosport.se.
 

Med 30 fullträffar på 80 matcher var Patric Hörnqvist Nashvilles bästa målskytt den gångna säsongen. Men trots succén har den förre Djurgårdsforwarden, som med så kallad restricted free agent-status inte är fri att gå till vilken klubb han vill, ännu inte belönats med ett nytt kontrakt.

Nashville är visserligen angelägna om att behålla sin skyttekung, men parterna står långt ifrån varandra när det kommer till Hörnqvists löneanspråk.

- Det är där skon klämmer, bekräftar agenten Craig Oster för eurosport.se.

- De (Nashville) vill skriva ett långt kontrakt, men är enligt vår synpunkt inte beredda att betala i paritet med marknadsvärdet.

Det var inte förrän den gångna säsongen som Hörnqvist - som under Vancouver-OS flankerade Peter Forsberg - på allvar slog sig in i NHL, vilket försvårar situationen.

- En säsong är ingen säsong. Det förhållningssättet har de flesta NHL-klubbarna och vill därför inte riskera att betala ett överpris för en spelare som, trots allt, inte hunnit visa allför mycket i världens bästa liga ännu, säger Oster.

- Men vi har nått ett genombrott i förhandlingarna och jag har en väldigt bra dialog med Nashvilles general manager David Poile. Jag tror att det kommer att lösa sig inom en snar framtid.

Jonathan Ekeliw - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×