Scanpix
 
Ishockey > NHL

"Selänne är redo för spel"

"Selänne är redo för spel"

Av Eurosport
I den här artikeln
Av Eurosport - Den 08/08/2008 kl 09:38
"Teemu Selänne är fysiskt redo för en till säsong i NHL, säger hans manager Ari Lehto till eurosport.se
 

Redan efter Stanley Cup-titeln med Anaheim förra året verkade det som att "The Finnish Flash" hade gjort sitt i hockeyrinken. Men efter lång betänketid skrev han dock ett nytt kontrakt med Anaheim i januari.

Efter VM i våras aviserade Selänne att han hade gjort sin sista match för det finska landslaget. Han uppgav också att beslutet huruvida han skulle fortsätta sin karriär eller inte skulle komma innan den 1 juli.

Men än så länge har det alltså inte kommit något besked. Enligt Ari Lehto är det en ren motivationsfråga.
- Teemu vill inte åka över och bara gå på halvfart. Han måste känna att han kan fokusera på hockeyn med allt vad det innebär till hundra procent.

Tror du att han fortsätter spela?
- Åt vilket håll det lutar kan bara Teemu själv svara på. Men jag tror på ett beslut under den här månaden. För han har tidigare sagt att han vill bestämma sig långt innan säsongsstarten.

Lehto berättar vidare att Selänne är fullt redo för en till NHL-säsong.
- Han har tränat hela sommaren och nu har han även kört igång isträningen i Helsingfors tillsammans med några andra NHL-proffs.

Selänne kommer att resa till USA och Anaheim i slutet av augusti, då hans familj bor där samt att hans barn går i skolan i Kalifornien. Något som också talar för att han väljer Anaheim Ducks ifall han fortsätter.
- Ifall det blir spel är det bara NHL som gäller. Och då är också Anaheim ett självklart förstaval, avslutar Ari Lehto.

Peter Karlberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×