UFA: 20121228 Sveriges Rickard Rakell håller ställningarna mot tre Schweiziska spelare i matchen mellan Sverige-Schweiz i junior VM som spelas i Ufa Ryssland. Foto: Andrej Starostin / SCANPIX / kod 200 - Scanpix
 
Ishockey

Sverige vann efter målvaktsbyte i straffläggningen

 Sverige vann efter målvaktsbyte i straffläggningen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/12/2012 kl 16:33
Sverige vann mot Schweiz efter förlängning och straffläggning med 3-2. Niklas Lundström blev inbytt i målet inför straffarna och släppte ingen puck förbi sig.
 

Efter en jämn match stod det lika på resultattavlan efter 60 minuters spel. En mållös förlängning följde och straffar fick avgöra JVM-mötet mellan Sverige och Schweiz. Där bytte den svenske förbundskaptenen Roger Rönnberg ut målvakten Joel Lassinantti och satte in Niklas Lundström. Reserven kom in och nöp alla tre försök från schweizarna. Mikael Vikstrand och Sebastian Collberg brände för Sverige men Victor Rask satte den tredje och sista straffen distinkt. Förbundskaptenen var efter matchen glad över segern.

- Jag är jättenöjd, det är en fantastiskt svår match för killarna att spela. Jag är jättenöjd med hur vi genomför den och framförallt tredje, säger Rönnberg till SVT.

Sverige öppnade bra och skapade mycket målchanser. Det var dock Schweiz som gjorde matchens första mål. Efter ett läge för Filip Forsberg vände spelet och Eliot Antoniett satte dit pucken bakom Lassinantti. I Schweiz mål storspelade Melvin Nyffeler och såg till att de svenska spelarna gick mållösa från den första perioden.

I den andra fick Sverige chansen i powerplay och då kom kvitteringen. Emil Molin släppte iväg en fin passning till Sebastian Collberg som klippte till direkt. Glädjen blev dock kortvarig då ett skott från blålinjen tvingade Lassinantti att släppa en retur. Mike Kunzle stod rätt placerad och satte dit ledningsmålet.

Schweiz gick in med ledning till den sista perioden men där lyckades Sverige återigen kvittera. Emil Djuse drog iväg ett fladdrigt skott som studsade på en schweizare och gick in. Lagen turades sedan om att skapa chanser men några fler mål blev det inte under ordinarie tid.

Imorgon väntar Lettland innan det är dags för Sverige att möta Finland i den avslutande matchen i gruppspelet på nyårsafton.

Gustaf Sahlén - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×