Nicklas Grossmann Philadelphia Flyers - Imago
 
Ishockey

Grossmann kan få Åker att blomma: "Vi gör allt vi kan"

Grossmann kan få Åker att blomma: "Vi gör allt vi kan"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/10/2012 kl 12:31
Nicklas Grossmann ser ut att bli näste svensk i division 1. Nu jobbar Åkers Hockey för att få loss pengar till Philadelphia-försvararens försäkring. "Det känns väldigt positivt", säger Hans Jönsson som är Åkers sportgruppschef till eurosport.se.
 

Sedan starten på lockouten har Nicklas Grossmann kopplats ihop med Södertälje SK, men det allsvenska laget, som redan har två NHL-spelare i truppen, har inte fått loss några pengar till Philadelphia-backens försäkring.

Men det kan mycket väl division 1-klubben Åker lyckas med. Grossmann tränar sedan en tid tillbaka med klubben och nu jobbar klubben för att kunna teckna ett lockoutkontrakt med den 27-årige försvararen.

- Just nu jobbar vi för fullt med det med alla våra kontakter som vi har. Vi ser väldigt positivt på det här. Vi kommer att göra allt vi kan, säger Hans Jönsson som är Åkers sportgruppschef till eurosport.se.

Grossmann reser med resten av laget till Gotland inför bortamatchen mot Visby redan till helgen men kommer då med all sannolikhet att ta plats i båset istället för på isen. När den spektakulära värvningen kan bli verklighet är inte klart.

- Vi får se vi har precis börjat jobba på det här. Vi har haft kontakt med Nicklas i många år, även när vi låg i division 2. Men vi kommer att fortsätta jobba hårt.

I laget finns ett antal spelare som Grossmann känner sedan juniortiden i SSK, något som fick honom att söka sig till klubben från första början.

- Det är kanonkillar i laget och en del jag känner och spelat med sedan tidigare, som Blid (Christofer). Ingenting är klart. Jag tar en dag i taget och avvaktar. De kollar upp om det är möjligt, säger han till Eskilstuna Kuriren.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×