Thomas Montén - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Montén: Vi kan inte bry oss om skriverierna

Montén: Vi kan inte bry oss om skriverierna

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 19:50
Nyutnämnde Timrå-tränaren Tomas Montén vill klubben ska vidare från ett svagt fjolår och ignorera skriverierna. "Vi har ingen press och kan ta det för vad det är", säger han till eurosport.se.
 

Efter ett fjolår med bara tio segrar under grundserien går Timrå in i årets säsong som bottentippade av Sveriges samlade hockeyexpertis.

Det är inget lätt uppdrag som klubbens nye huvudtränare, Tomas Montén har tagit på sig.

- Alla utom de som är tippade att vinna är väl ute efter att motbevisa de som inte tror på dem. Vi hade en tuff säsong ifjol och det har inte varit mycket positiva tongångar i pressen. Men det är ingenting som vi kan bry oss om. Vi fokuserar på vårt spel och låter det vi kan göra på isen tala för oss.

Hur hanterar ni allt det negativa som skrivs och sägs?
- Vi gör ingenting. Det är upp till spelarna själva. Det enda vi har sagt är att vi ska vara noggranna i det vi gör och fokusera på vårt. Vi ska tävla och utvecklas varje dag så får vi se hur långt det räcker.

Större delen av det lag som misslyckades ifjol har försvunnit över sommaren och det är en till stora delar ny trupp som Montén ska försöka sammanfoga till ett lag i år.

- Laget vi har är förstärkt från ifjol. Vi har en tydligare identitet och ska spela ett spel som passar oss. Vi har ingen press och kan ta det för vad det är.

Truppen är dessutom en av de största i Elitserien, något som verkligen kommer att behövs, menar Montén.

- Det är något som vi tror är bra. Vi har velat ha mycket konkurrens och att spelarna sporrar varandra på träningar och matcher. Vi kommer att använda mycket folk under säsongen. För att kunna spela på vårt sätt blir det viktigt att ha folk som orkar.

Montén är också den tredje Timrå-tränaren på kort tid som har en tydlig Djurgårdsbakgrund.

- Kenta (Johansson) och Challe (Berglund) var ju här i sex respektive fem år. Jag vet inte varför det har blivit så. Det enda jag har tänkt på är att etablera mig och göra ett tillräckligt bra jobb så att Timrå vill behålla mig lika länge.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×