Växjö - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Ishockey > Elitserien

Växjös helomvändning - kan ta in NHL-spelare

Växjös helomvändning - kan ta in NHL-spelare

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/10/2012 kl 10:25
Växjö Lakers kan göra som Frölunda och Modo och ta in NHL-spelare på korttidskontrakt under lockouten. "Vi kan hamna i en situation där vi måste bryta överenskommelsen", säger klubbens vd Anders Öman till Smålandsposten.

Det råder en infekterad strid i Elitserien sedan Frölunda och Modo tagit in varsin NHL-spelare under lockouten trots att klubbarna i samråd med Svenska Hockeyligan kommit överens om att låta bli.

I förra veckan hölls ett möte om konkurrensverkets beslut att ogiltigförklara Hockeyligans överenskommelse och då bjöds varken Modo elller Frölunda in. I fortsättningen kanske man också får exkludera Växjö Lakers. Smålänningarna funderar på att ta in lockoutspelare för att få stopp på sitt sportsliga ras.

- Vår svaghet jämfört med i fjol är att då levde vi på den spetskompetens som fanns i laget. I år har vi ingen spetskompetens bland backarna. Ingen av våra backar kan bära upp en powerplay-lina, säger vd:n Anders Öman till Smålandsposten.

Öman har gett sportchefen Henrik Evertsson i uppdrag att sondera terrängen på transfermarknaden och det kan innebära att spelare hämtas in från NHL.

- Vi kan hamna i en situation där vi måste bryta överenskommelsen, eftersom spelare på den nivå vi söker är svåra att hitta utanför NHL, säger Öman.

Däremot sitter klubbens tränarstab än så länge säkert.

- Jag tror inte att det skulle innebära någon drastisk skillnad om vi säger upp ett antal personer nu. Jag har heller inte fått några signaler från spelarna att de inte skulle stå bakom Janne Karlsson. Och jag tror inte att Sam Hallam och Fredrik Hellgren skulle vinna fler matcher om de ersatte Janne.

Henric Larsson - eurosport.se

 

kommentarer