Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Rönnberg välkomnar lockout-spelare: "Positivt för de unga"

Rönnberg välkomnar lockout-spelare: "Positivt för de unga"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/10/2012 kl 16:47
Småkronornas förbundskapten Roger Rönnberg sätter sig emot argumentet att fler lockout-spelare konkurrerar ut yngre talangar. "Det är positivt att de unga får följa de bästa på nära håll", säger Rönnberg till allehanda.se.
 

Tio av tolv elitserielag är emot att klubbar tar in lockoutade NHL-spelare på korttidskontrakt och ett av huvudargumentet har varit att det hämmar utvecklingen och minskar istiden för svenska juniorer. Roger Rönnberg, förbundskapten för Småkronorna, håller dock inte med.

- En positiv sak är att de unga spelarna får följa de bästa på nära håll. De får inte bara se dem spela, de får se stjärnorna tävla och förbereda sig, säger Rönnberg till allehanda.se.

- Jag minns förra lockouten, då jag var juniortränare i Luleå. Då kom Justin Williams till oss och vi hade jättenytta av att se honom varje träning, han var ett superproffs, fortsätter han.

Modo var först med att plocka in lockout-spelare när Alexander Steen anslöt och Frölunda har därefter följt Örnsköldsviksklubbens exempel genom att signa Matt Duchene. Rönnberg menar dock på att klubbarnas juniorverksamhet kan dra nytta av tillskottet - även om någon enstaka junior kan riskera att komma i kläm.

- Se bara på Alexander Steen. Professionell, bra tränad och bra förberedd. Jag tror att Modos juniorverksamhet har stor nytta av att han är här, avslutar Rönnberg.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×