Timrå Per Hallin mål - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Tung straffseger för Timrå - slog Saik

Tung straffseger för Timrå - slog Saik

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 21:49
För första gången på tre säsonger lyckades Timrå besegra Skellefteå på hemmaplan.
 

Per Hallin blev stor matchhjälte när han prickade in den avgörande straffen efter en mållös förlängning när Timrå segrade med 2-1.

Timrå bjöd Skellefteå på riktigt bra motstånd med lagets stora kampvilja. Skellefteå hade visserligen de bästa och mest genomtänkta anfallsförsöken, men den rätta skärpan och tyngden fattades denna kväll i avslutningarna för västerbottningarna.

Timrå kom till spel med två raka förluster i ryggen mot fjolårets SM-finalister Skellefteå som styrkta av tre raka segrar börjat närma sig topplagen i tabellen. Timråspelarna visade direkt från nedsläpp att man ville vara med och kriga om poängen.

Matchinledningen blev trevande och båda lagen agerade lite passivt. Joan Andersbo fick ingen uppvaktning av Skellefteåförsvaret när han gled in med pucken i Skellefteås försvarszon och oattackerad avlossade han ett skott som smet in i mål bakom Skellefteås målvakt Joacim Eriksson.

Även andra perioden var spelmässigt jämn, men Skellefteå fick då och då till ett offensivt spel som gav ett tryck mot Timråmålet. Just en sådan situation uppstod när domarna signalerade för en avvaktande utvisning - ett bra SAIK-spel ledde fram till ett skottläge för Joakim Lindström som prickade in kvitteringen till 1-1.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×