Jimmie Ölvestad Kristofer Ottosson Djurgården Alexander Larsson Timrå - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Ishockey > Elitserien

Timrås tidiga kvalserieskräck: Helskotta om Dif får NHL-proffs

Timrås tidiga kvalserieskräck: Helskotta om Dif får NHL-proffs

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/09/2012 kl 13:39
Trots seger i elitseriepremiären mot AIK verkar jumbotippade Timrå redan vara inställt på kvalserien - och de problem som där kan komma.

En NHL-lockout rycker allt närmare sedan både spelarna och ligaägarna förkastat de lagda buden.

Medan allsvenskan välkomnat eventuella NHL-förstärkningar har Elitserien gjort det motsatta. Olikheterna kan ge orättvisor, befarar Timrå.

Under ägarmötet i New York i går röstades för att en lockout ska inledas när det nuvarande kollektivavtalet går ut på lördagen (klockan 6 söndag morgon svensk tid).

"Det har varit vår ståndpunkt från början. Vi måste ha ett avtal på plats innan vi kan starta säsongen", säger NHL-kommissionären Gary Bettman till NHL:s webbplats.

Timrå, som räddade elitseriekontraktet genom kvalserien i våras och som tippas bli ett bottenlag även i år, fruktar en sportslig orättvisa i kvalserien i år om de allsvenska lagen får ha NHL-spelare men inte elitserielagen.

- De två (elitserielag) som hamnar i kvalserien kommer att få ett helskotta om Djurgården har sex-sju NHL-spelare och de två elitserielagen inte kan ta in spelare från Nordamerika, säger sportchefen Kent Norberg till Radiosporten.

- Börjar det gå fram mot jul och det fortfarande är lockout där borta måste vi, enligt mitt sätt att se det, ha samma regler för elitserien och hockeyallsvenskan.

TT/eurosport.se

 

kommentarer