LULEÅ 2012-10-09 HV:s Oscar Sundh ligger på isen efter att han skadas vid en sargduell i tisdagens elitseriematch i ishockey mellan Luleå Hockey och HV71 i Coop Arena i Luleå. Matchen mellan Luleå och HV 71 på tisdagskvällen avbröts sex minuter in i tredj - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Oscar Sundhs första ord efter skräckskadan: "Jag är okej"

Oscar Sundhs första ord efter skräckskadan: "Jag är okej"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/10/2012 kl 09:22
Matchen mellan Luleå och HV71 fick ett otäckt slut när Oscar Sundh slog huvudet i isen och blev medvetslös. Lagen kom överens om att bryta matchen. En stund senare kom lugnande besked. "Oscar vaknade upp på akuten. Han är stabil och jag har pratat med honom", säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark.
 

Det var i ett kampmoment vid sargen i den tredje perioden som olyckan var framme. Oscar Sundh slog huvudet i sargen och föll sedan men en våldsam kraft ner med huvudet först i isen.

Sundh blev liggandes på isen med otäcka krampryckningar och matchläkarna samt sjukvårdare var snabbt framme hos spelaren. HV71-spelaren behandlades i över en kvart på isen innan de kunde bära ut honom på bår för vidare transport till sjukhus.

Efter en stunds diskussion blev det sedan klart att matchen avbröts då HV71 inte ville spela vidare. Ett beslut som kändes fullt förståeligt.

"HAN ÄR STABIL"

En stund efter matchen kom lugnande besked.

- Oscar vaknade upp på akuten. Han är stabil och jag har pratat med honom. Man har undersökt motorik och funktion samt röntgat nacke och hjärna. Svaren var positiva och det verkar "bara" handla om en kraftigare hjärnskakning. Oscar blir kvar på sjukhuset över natten för observation och det återstår att se om han får följa med hem imorgon eller stanna kvar ytterligare, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark i ett pressmeddelande från klubben.

Oscar Sundh har inte uttalat sig om händelsen än men Luleås läkare Yelverton Tegner, som följde med till sjukhuset, hälsar vad spelaren sagt.

"JAG HAR ONT I HUVUDET"

- Jag har ont i huvudet, men det är okej, sa Sundh till Tegner enligt Expressen.

Enligt domaren Sören Persson var beslutet att bryta matchen enhälligt.

- Utifrån situationen som var därute så tyckte spelarna att det var för jobbigt att fortsätta spela, säger domaren Sören Persson till C More.

- Under tiden som Oscar Sundh behandlades på isen så hade han krampanfall och sjukvårdarna kunde inte få kontakt med honom. Enligt Luleås läkare Yelverton Tegners bedömning så handlar det om en hjärnskakning, men inte ens han kan vara helt säker. Under hela behandlingsperioden så hade Sundh puls och andades, berättar Persson

När matchen avbröts, sex minuter in den tredje perioden, stod det 1-1 mellan Luleå och HV 71. Vad som kommer hända med matchens resultat står i skrivande stund inte klart.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×