Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Ishockey - Elitserien

Hattrick av Oscar Möller - när Skellefteå krossade Modo

Skellefteå AIK5 - 1MODO Hockey

Skellefteå hade lekstuga mot Modo. Roligast hade Oscar Möller som gjorde hattrick i elitseriepremiären.

 
Skellefteå möter Modo - Ishockey - ElitserienScanpix
 

Fyra snabba mål i den första perioden och saken var Oskar.

Skellefteå vann enkelt hemmapremiären mot Modo med 5-1 efter ett hattrick av Oscar Möller och ett mål från Oscar Lindbergs klubba.

Det knäckte gästerna från Örnsköldsvik.

Nästan allt gick Skellefteås väg i den här matchen.

Defensivt verkar laget ha höjt sig en nivå jämfört med förra säsongen och framåt kan kompisarna Oscar Möller och Bud Holloway bli elitseriens stora utropstecken. Fjolårets målkung Holloway var den här gången framspelare till fyra av Skellefteås mål.

- Det är kul att spela med Bud, vi vet alltid var den andra är. Och så har vi lite hemligt snack emellanåt, om olika småvarianter och så, sade Oscar Möller.

Modo vann skottstatistiken, hade betydligt fler chanser att spela i numerärt överläge än Skellefteå men var ändå inte ens i närheten av att få poäng med sig hem från premiären.

De nya målvakterna hade en svart dag. Oscar Alsenfelt släppte in vartannat skott i den första perioden och fick lämna över till Bernhard Starkbaum. Österrikarens elitseriedebut började knappast lysande när han släppte in det allra första skottet från Oscar Möller, men sedan spelade han upp sig. Likväl en varning för att Modo kan få problem längst bak den här säsongen.

Skellefteå imponerade desto mer.

Båda sina senaste finalsäsonger har laget inlett med ett par förluster. Nu vann man kassaskåpssäkert, vad nu det kan betyda för fortsättningen.

TT/eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil