HV71 Färjestad - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Skellefteå föll mot nästjumbon - men HV71 tog inte chansen

Skellefteå föll mot nästjumbon - men HV71 tog inte chansen

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/02/2013 kl 19:38
Färjestad närmar sig HV71 i toppen av Elitserien och kommer att vara en poäng bakom Smålandslaget när landslagsuppehållet tar vid nästa vecka. FBK vann med 2-1. En missad möjlighet för gästerna att knappa in på serieladande Skellefteå, som föll mot Timrå med 2-3.
 

Det tätnar i toppen av Elitserien. I synnerhet eftersom Skellefteå mycket överraskande föll med 2-3 borta mot Timrå på lördagen. HV71 hade därmed chansen att krympa avståndet till fyra poäng, men misslyckades.

Det såg visserligen bra ut när gästerna öppnade den andra perioden starkt och tog ledningen genom Jesper Fasth efter 2:08. Dittills hade Gustaf Wesslau i HV71:s mål storspelat. Men vändningen blev ett snärtigt handledsskott av Martin Röymark i numerärt underläge som betydde 1-1 och när Rhett Rhakshani åkte ut för en cross-checking satte Joakim Hillding 2-1 för Färjestad i powerplay.

Därmed hade Färjestads keeper Alexander Salak chans att bli matchhjälte - och han tog den. HV71 tryckte på hårt i slutet av matchen men lyckades aldrig får hål på tjecken.

- Första perioden var lite sisådär, men annars gör vi en krigarmatch. Det var viktigt att få vinna. En härlig seger för oss, säger Färjestads lagkapten Rickard Wallin till C More.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×