LINKÖPING 20120125 Luleås tränare, Jonas Rönnqvist under onsdagens elitseriematch mellan Linköping och Luleå i Cloetta Center. - Scanpix
 
Ishockey > Elitserien

Rönnqvists medicin: "Kan inte bara kämpa hem segrarna"

Rönnqvists medicin: "Kan inte bara kämpa hem segrarna"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/09/2012 kl 09:10
Efter grundserien gick Luleås energimätare i botten ifjol. Spetsspelare som Linus Klasen och Kim Hirschovits ska ändra på det. "Man kan inte bara kämpa hem matcher", säger Luleå-tränaren Jonas Rönnqvist till eurosport.se.
 

Luleå vann Elitseriens grundserie i suverän stil men i slutspelet tog energin slut och AIK slog ut norrbottningarna redan i kvartsfinal. Huvudtränaren Jonas Rönnqvist har analyserat misslyckandet och kommit fram till en rad slutsatser.

- Det finns inget facit men vi har försökt analysera vad som har varit dåligt. I stort sett hela laget kom inte upp i 100-procentig nivå. Vi höll kanske 80 procent och det räcker inte mot ett lag som AIK, säger han till eurosport.se.

För att understryka jämnheten i ishockeyn radar Rönnqvist upp en rad exempel.

- I NHL åkte ettan ut mot åttan i den första slutspelsrundan, likadant i Finland och i Tjeckein och sjuan i Hockeyallsvenskan gick till Elitserien. Så små marginaler är det i ishockeyn.

Medicinen har varit att plocka in potentiella matchvinnare. Lagets tilltänkte skyttekung heter Linus Klasen och symboliserar ett Luleå som gått från att vara ett hårt arbetande kollektiv till ett mer dynamiskt lagbygge med olika spelartyper.

- Vi ville ha mer skicklighet i laget, större bred i truppen och mer kraft i laget. På det hela taget är vi bättre rustade i år än ifjol.

Enligt Rönnqvist har strävan hela tiden varit ett lagbygge likt det klubben har fått till inför årets säsong men ekonomin har begränsat värvningsbudgeten.

- Vi har letat hela tiden men pengarna har inte funnits för det. Nu har vi byggt, byggt och byggt och någonstans har det blivit bättre. Det går inte bara att kämpa sig till segrar. Man måste ha skicklighet också.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×